Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Estetik Burun Ameliyatı. Doğru bilinen 10 yanlış

Estetik Burun Ameliyatı. Doğru bilinen 10 yanlış
 

estetik burun ameliyatı


1- Estetik burun ameliyatı sonrası şiddetli ağrılar olur.

Yanlış. Ameliyatta o kadar kemik kırılmasına, kıkırdaklara şekil verilmesine, şekillendirme işlemlerine rağmen ameliyattan sonra hastalar nadiren ağrıdan şikâyet ederler. Hemen hemen burunda hiç ağrı olmaz.

2- Ameliyattan sonra tüm yüz morarır, şişer, gözler kapanır.

Yanlış. Artık Rinoplasti yöntemleri çok değişti. Atravmatik yöntemler kullandığımızdan genelde yüzde morarma ve şişlik nadiren olur. Aslında beyaz tenli olanlarda morarma riski biraz daha fazladır. Ama ben yıllardır yaptığım ameliyatlarda gözlerin kapanacak kadar şiştiğini yüzün mosmor olduğunu görmedim. Hatta genelde ameliyat sonrası buz uygulaması bile yapmıyorum.

3- Ameliyat sonrası burna kocaman alçılar uygulanır.

Yanlış. Aslında artık ameliyatlardan sonra alçı bile uygulamıyoruz. Ya ısı ile şekillendirilen materyaller, ya da alüminyum burun splintleri kullanıyoruz. Bunlar da hem görünüm açısından daha estetik hem de kullanım açısından daha konforludur.

4- Ameliyat sonrası her burna metrelerce tampon konur.

Yanlış. Genelde sadece burun içinde kesilen yerlerden sızıntıyı önlemek için burun deliklerinin ilk ½ cm. sine tampon konulur. Hatta bazen hiç tampon bile konulmayabilir.

5- Tamponların çıkarılması çok ağrılıdır.

Yanlış. Eğer küçük tamponlar konulmuşsa bunlar ameliyattan sonraki günün sabahında çıkarılır. Hasta bunu fark etmez bile. Bazen burun içine yapılan müdahalelerden sonra daha büyük tamponlara ihtiyaç duyulur. Bu tamponlar silikondan yapıldıkları için yapışma olmadan kolayca ameliyattan günler sonra bile alınabilir.

6- Ameliyatın belli mevsimi vardır.

Yanlış. Rinoplasti her mevsimde yapılabilir. Yazın burun açıldıktan sonra yüzün güneş koruyucu kremlerle korunması gerekebilir.

7- Bandaj ve splintler açıldığında bu burnun son halidir burun değişmez.

Yanlış. Her ne kadar fazla olmasa da burun açıldığında burunda genel bir şişlik olacaktır. (Bu ödem sizi iyi tanımayanların anlamayacağı kadar az bir şişliktir) Burnun son halini alması yaklaşık 8-10 ayı bulabilmektedir.

8- Ameliyat sonrası bir süre sonra burun düşer.

Yanlış. Bu hastaların genelde çok sordukları bir konudur. Burun ameliyatı sonrası her şey yolunda giderse böyle bir düşme olması mümkün değildir.

9- Açık yöntemle yapılan rinoplasti sonrası kötü izler kalır.

Yanlış. Eğer hastada yara iyileşmesi ile ilgili bir problem yoksa hastalarda hemen hemen hiç iz kalmaz.

10- Ameliyat sonrası evde yatmam gerekir.

Yanlış. Rinoplasti sonrası sadece burnunuzun üzerinde küçük bir splint olacaktır bunun dışında ilk günden itibaren gündelik işlerinizi yapacak kadar kendinizi iyi hissedeceksiniz. Hatta özellikle evde oturmayın çıkın gezin. Ameliyat açısından hiçbir sakıncası yoktur

 
Toplam blog
: 11
: 1979
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Yaklaşık 30 yıldır Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahım.  İlgi alanlarım daha çok estetik ce..