Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Etek giymek günah

Etek giymek günah
 

ETEK GİYMEK GÜNAH


Dinler insanı düzgün insan yapmaz, ahlak, hoşgörü ve insan sevgisi olmayınca. İnsan olarak doğuyoruz da nasıl ve nerede yitiriyoruz insanlığımızı hala anlayamadım. Genel de Kadıköy metro çıkışını mekan belleyip, etekli kadınların arkasındaki merdiven de durup, onların etek altının videolarını çeken bir sapık. Tutuklanır mı peki? Yakalanmış ama ne olacak, ceza mı verilecek? Kadınlar da etek giyinmeseymiş derler bırakırlar. Salındıktan sonra da camiye gidip dua eder, namaz kılar günahını affettirir kendince, diğer benzeri suçları işleyen her iyi Müslüman gibi. Yazık ediliyor güzel dinimize, bilmeyenler nefret ediyor Müslümanlıktan böyle pislikler yüzünden. Şimdi bazıları sapığı değil de etek giyeni suçlarlar. Bakarsınız bir fetva bile çıkartırlar hemencecik. ETEK GİYMEK GÜNAH. Sapıklıkta sınır yok.
 
Bu kadar sapık ve ahlaksız ne arada yeşerdi, boy verdi. Ülkede sapıklık potansiyeline sahip ne çok insan varmış. Large bir zaman beklemişler eyleme geçmek için. Acil olarak eğiten ve eğitilmeye açık bir toplum olmaya ihtiyacımız var. Başka türlü cehaletten kurtulmak olası görünmüyor. Otobüste uyuyan, markette kasa da ödeme yapan kadına bile rahat yok. Sokaklar, otobüsler, dolmuşlar her yerde tacizci var. Ahlak çöküntüsün yaşandığı ülkemiz de sapkınlık da diz boyu. Hayvan, damacana, su şişesi, bebek, kız ve erkek çocuklar ve bir çok nesne. Sapıklığın mazereti yoktur, vitrindeki mankene taciz eden sapık var. Ülke ahlaksız insan müsfetteleriyle dolmuş durum da. Ağır cezalar verilmediği sürece bunların da önüne geçilemeyecek gibi görünüyor. Toplum olarak ya eğitim almalıyız, ya da tedavi olmalıyız. Ortası yok bunun. Sapıklıkta devrim yaratmak üzeresiniz bilmem farkında mısınız ama bu yaratıcılık azmini ve istikrarı başka konularda da gösterseniz şu anda ülkemiz dünya da nereler de olurdu kimbilir. İyiye ve bilime kullanılan bir beyin olması gerekirken, sapkınlığa, üç kağıtçılığa, hinliğe vs. kullanılan bir beyin potansiyeli var bizde. Türkler dünyanın en zeki insanları ama bunu sadece kendileri bilmiyor demiş bir yabancı düşünür. Bu zekayı kötüye değil de, iyiye kullanabilmek bütün marifet.
 
Allah insanı en güzel şekil de yaratmış, en güzel şekil de yaşaması için de gerekli düzeni indirmiştir. Ama adalet rafa kaldırılınca sapıktan, hırsızdan, arsızdan, soysuzdan, arsızdan geçilmiyor ortalık. Orta çağ Avrupası halkın bilgilenmemesi için bilim adamlarını şeytan diye asarken, İslam topraklarında özgürlüğün verdiği rahatlıkla bilim çağ atlamış, toplumlar üst seviye de gelişmiş. Bugün modern Avrupayı kuran bilim adamları da o topraklar da yetişmediler mi? Biz nereden nereye doğru ilerliyoruz peki? Şimdi onlar masal gibi yaşıyor. Biz de masal dinliyoruz.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..