Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Eğitim
 

Etkili ders çalışma yöntemleri.

Etkili ders çalışma yöntemleri.
 

Eğitimde amaç Yaşadığınız her şeyin karşılığını almak ve verebilmektir .Bunu başarabilmek için etkili çalışma yollarını bilmek,Çalışma yöntemlerini uygulamak ve çalışma alışkanlıklarını geliştirmek gerekmektedir.Ders çalışma yönyemlerini sağlıklı bir şekilde benimseyip alışkanlık haline getirmeliyiz. Etkin eğitimdeyapılan yanlışları hayatımızdan çıkarmakla işe başlayabiliriz.
1-Çalışma zamanını düzensiz kullanan öğrenciler.geleceklerini şansa bırakırlar. Zamanlarının değerli olduğunu ve değerini bilerek hareket edilmesi gerektiğini unutmamalıdırlar.
2-Öğrencilerimiz evin çeşitli yerlerinde ders çalışma alışkanlığındalar.Ancak ders çalışma yeri belirli olmalıdır.Değişmemelidir KİŞİ ORYA GİTTİĞİNDE DERS ÇALIŞACAĞINI HİSSEDECEK KADAR AŞİNALIK KAZANMALIDIR.
3-Yatarak veya uzanarak ders çalışmak etkili çalışma yönteminde yanlış uygulamadır.Yatarakta öğrenmezmisiniz tabiki öğrenilir veriminiz düşer aynı zamanda daha fazla bilgi öğrenebilirsiniz. Masanızda çalışma alışkanlığınızı arttıracak ve verminiz artacaktır.
4-Ders çalışırken müzik dinlemek,televizyon seyretmek,odanıza poster asmak ilginizin düşmesine neden olur.
5-Yanlış okuma alışkanlığı olanlar daha yavaş okurlar veya okuduklarını anlamakta daha zaman harcarlar. Okuma şeklimizin doğru olup olmadığını kontrol etmeliyiz.Mırıldanmadan ve yüksek sesle okumadan sadece gözlerle takip etmektir etkili okumak.
6-Çalışırken derse olanca gücünüzle motive olun. Dersi başardığınızda hayatınızı nasıl etkiler düşünün. Öğrendikleriniz hayatınızı nasıl kolaylaştırır düşünün ve derse vediğiniz kararla başlayın.
7-Amacınızı bir kağıda yazın ve odanızda görünür bir yere asın. Motivasyonunuzu arttıracaktır. Amacınızı doğru belirlemeye gayret edin.
8-Asla derslerinizi ezbere çalışmayın. Anlayarak ,irdeleyerek çalışın ve aklınızda kalan soruları ertesi gün öğretmene sorun.
9-Kaynaklardan yararlanmayı öğrenin. Ders yılına başlarken her dersin öğretmenine daha iyi öğrenmek için hangi siteden yararlanmanız gerektiğini sorun ve sitelerin isimlerini bilgisayarınıza kaydedin. En yakın kütüphaneyi öğrenin,okulun kütüphanesinde neler var inceleyin. İhtiyaç duyduğunuzda nereden yararlanacağınız hakkında bilginiz önceden hazırlanmış olsun.
10-Niçin öğrendiğinizi bilin. Tüm derslerin tek tek niçin,neden öğrenildiğinin sebepleri vardır. Sebebi kendiniz için olan hedefe uygunluğunu ve önemini araştırın.
11-Kendinizin yaptığınız planlarla ders çalışma programı hazılayın. Başkalarının sizin için yaptığı planı tercih etmeyin.Planlı çalışın. En çok çalışabileceğiniz zaman ,ortam ve yer neresi kendi planınızda belirtin ve orada çalışın.
12-Derse yoğunlaşmak için elinizden geleni yapın. Motivasyon çok önemli arttırmak için hedeflerinizi düşünün.
13-Sınıfa hazırlıklı gidin. Anlamadığınız yerleri öğretmene sorun.
14-Anlama gücünüzü geliştirin.
15-Tekrar yaparak öğrendiklerinizi unutmamaya çalışın.Tekrarlar dört defa yapılır günlük,haftalık,aylık ve ünite sonu tekrarı dört defa tekrar edilen konu uzmanlarca akılda%70 kalıcıdır.
16-Sınavda başarılı olmanın yollarını öğrenin.
17-Ödev yapmayı öğrenin.
18-Daima olumlu düşünün.Kendi hakkınızda da olumlu düşünün. Başarılı olacağınıza inanın.
19-Sınav başarısı ile kişiliğinizi eş tutmayın. Başarısız olduysanız plan ve programları uygulamadınız ve düzenli çalışmadınız manasına gelir. KİŞİLİĞİNİZ,KARAKTERNİZLE İLGİSİ YOKTUR.
20-haftalık ,aylık,günlük plan nasıl yapılır öğrenin.Kendi planınızı kendiniz yapın.
21-Veriminizi azaltan etkenleri ortadan kaldırın.
22-Öğretmeni etkin dinleyin ve not tutun.
23-Çok rahat davranışlar sergilemeyin. Biraz endişe sizi toparlar.
24-Çalışma odanızı düzenli tutun.
25-Özet çıkarmayı alışkanlık haline getirin.
26-Anladıklarınızı anlatacak arkadaşınızın olması ifade gücünüzüde arttırır.
 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..