Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Euro 2016'nın büyükleri

Euro 2016'nın büyükleri
 

Fransa

Euro 2016, ikinci maçlar ile devam ediyor. Bizde bu yazımızda Avrupa’nın büyüklerini değerlendirelim. Ev sahibi Fransa, iki maçını da kazanıp puanını 6 yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Ancak Fransa’nın oynadığı oyuna bakarsak hedeflerinin çok uçuk olduğunu söyleyebiliriz. Romanya, Arnavutluk gibi ülkeler karşısında çok zorlanan bir takımın final oynama ihtimalini çok düşük görüyorum. Her ne kadar bahis şirketleri favori olarak gösterse de Fransa’nın işi zor. En fazla son dörde kendini atabilir.

Almanya

Almanya’ya baktığımızda ise değişen bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Ukrayna’yı yenen Almanya, bu grubu lider bitirecektir. Oynadığı disiplinli ve baskıcı oyun ile kolay bir şekilde son dörde kalacaktır diyebiliriz. Hatta bir final oynama şansı da yüksek gibi duruyor.

İspanya

Grubumuzda bulunan İspanya ise açık ara favorilerden bir tanesi olarak söylenebilir. Çek Cumhuriyeti gibi çok iyi kapanıp savunma yapan bir takım karşısında zorlanmış olmasına rağmen galip geldi. Topa sahip olma konusunda uzmanlaşmış bir takım. Sabır ile yaptıkları paslar ile hem rakiplerini zorluyorlar hem de çok fazla yorulmuyorlar. Bizim maçta da durum değişmeyecektir. En az %60 topla oynama bekliyorum İspanya’dan. Final oynayacakları ise bana göre kesin.

İtalya

İtalya, yılların savunma sistemini yine yansıtmayı başarmış gibi duruyor. Belçika maçında yine aynı anlayış ile kazandılar. İtalya’ya karşı rakip topla oynuyor, atak yapıyor ancak skora baktığında yenildiğini anlıyor. Bu savunma anlayışı ile yenilmeleri zor bir takım oluyorlar.

İngiltere

İngiltere, turnuvaya iyi başlayan takımlardan bir tanesi. Rusya ile berabere kalmış olsa da iyi bir oyun ortaya koydu. Ancak kadro kalitesine baktığımızda Almanya ve İspanya’nın kesinlikle gerisinde olduğu ortada. İkinci maçında Galler karşısında ilk yarı oldukça etkisizdi. İkinci yarıda ortaya konulan baskılı oyun ile bulduğu goller ile galip gelmiş olsa da özellikle hücumda çok üretken bir takım görüntüsü yok. Ceza alanı içine top göndermekte zorlanan bir oyun anlayışına sahip İngiltere, kupanın favorilerinden biri olamayacaktır.

Almanya, İspanya ve İtalya ilk maçlar sonunda öne çıkan takımlar oldular. Ancak turnuva daha yeni başladı. Özellikle grup maçlarından sonraki maçlarda bu takımların vites artıracaklarını düşünüyorum. Daha sert ve keyifli maçların oynanacağı kesin. Ayrıca bazı yıldız futbolcular daha kendilerini gösteremedi.

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..