Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '15

 
Kategori
Basketbol
 

Euroleague’de bu hafta

            Euroleague’de mücadele dördüncü hafta maçlarıyla devam ediyor…

 

 

 

Çarşamba 21:00 Darüşşafaka Doğuş – CSKA Moskova

 

 

      Euroleague D Grubu’nda tablo ilk üçer maç sonrası hemen hemen netleşti. CSKA-Malaga üçer galibiyetle rahat bir şekilde zirvedeler, Sassari üç yenilgiyle geride kaldı; Brose-Daçka-Maccabi birer galibiyetteler ve ilk üç haftaki maçlara bakarsak Brose-Maccabi’nin daha zor fikstürlere sahip olduğunu; çıkışa geçmelerinin daha muhtemel olduğunu söyleyebiliriz.

 

        

         Darüşşafaka Doğuş, Sassari’yi zor da olsa yenerek başlamıştı; Brose ve Malaga deplasmanlarındaki yenilgiler ve kötü gidişat hayal kırıklığı yarattı. Daçka’nın son maçlarda kötü oynadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz… CSKA tarafına gelirsek; geçen sezon olduğu gibi bu sezona da çok iyi girdiler. CSKA’nın ilk maçlarda yüksek skorlar bulduğunu ve maçlarda zorlanmadığını görüyoruz.

 

 

 

Diğer Maçlar: Gruptaki kalan maçlarda oluşacak durum açısından çok kritik olan maçta Brose ile Maccabi karşılaşıyorlar… Cuma gecesi ise Unicaja Malaga’nın konuğu Sassari.

 

 

 

 

 

Perşembe 22:45 Laboral Kutxa-Anadolu Efes

 

 

         Son haftaların formda takımı Laboral, geçen hafta hayal kırıklığı yaratan bir yenilgi alan ve liderliği bırakan Efes’i konuk ediyor. Laboral’de Adams-Bourousis başta olmak üzere çok iyi işleyen bir takım var. Perasovic’in göreve gelmesinden sonra son yıllarda sürekli hayal kırıklığı yaratan Laboral’in yerine yeni bir Laboral izliyoruz. Efes’e bakacak olursak; bir iyi-bir kötü giden bir sistem var; geçen hafta biraz da Ivkovic’in taktiksel denemelerinden dolayı Efes ritm yakalayamadı ve sonunda kaybetti.

 

        

Diğer Maçlar: Bu grupta tüm maçlar Perşembe gecesi aynı saatte oynanacak. Milano-Cedevita ve Olympiakos-Limoges maçları var.

 

 

 

 

 

                       Cuma 20:00 Lokomotiv Kuban – Pınar Karşıyaka

 

 

         Karşıyaka’nın açılış maçında Barcelona’yı devirdikten sonra ritm kaybettiğini ve iki maçı kaybettiğini görüyoruz. Kuban ise Euroleague’e çok flaş başladı; -fikstürlerinin son iki haftadır biraz kolay olduğunu da not edelim- benim beklentilerimi aştıklarını söyleyebilirim, Karşıyaka’nın geçen haftaki Zalgiris yenilgisini telafi etmek için böyle bir maçta kazanması gerekiyor.

 

 

Diğer Maçlar: Tüm maçlar Cuma günü oynanacak. Zalgiris-Barcelona haftanın dikkat çekici maçı, diğer tarafta Gora’nın konuğu Panathinaikos.

 

 

 

 

 

Cuma 22:00 Kızılyıldız-Fenerbahçe:

 

 

         Kızılyıldız çok ensantrik sonuçlar aldı, tüm maçlar 20 sayının üstündeki farklarla bitti ve KY son iki maçını kaybetti. Fenerbahçe, Strasbourg karşısında dağıldıktan sonra toparlanıp Real Madrid’i devirdi. Kızılyıldız’da Mitrovic’in sakatlığı tabii ki yıkıcı oldu, Sofo da takımdan ayrıldı, ben bunlar olmasa da takımın grupta son sırada kalacağını düşünüyordum. Fenerbahçe bu maçı kazanıp Strasbourg yenilgisini telafi etmek ve ilk ikiye girme amacında olacak.

 

 

Diğer Maçlar: Perşembe akşamı oynanacak olan Khimki-Strasbourg ve Real Madrid-Bayern Münih maçları haftanın diğer karşılaşmaları.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..