Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '12

 
Kategori
Spor
 

Euroleague'de Fenerbahçe kan ter içinde Kazan'dı.

Hakem kaşındaki açılmadan akan kanının temizlenip, tedavi olması için kenara gitmesini işaret ettiğinde Mirsad oyuna o kadar konsantre olmuştu ki durumunun farkında bile değildi.

Yaşı ne olursa olsun bir takım içinde Mirsad gibi yenilmeyen, direnen, sonuna kadar savaşan, kaşından kan değil inanç akan oyunculara ihtiyaç vardır.

Bu maçı Fenerbahçe Ülker takım halinde kazandı ama Mirsad o salondaki taraftardan, Spahija’dan, herkesten önce ortaya yüreğini koydu.

Her şeyin sonuna gelindiğinin düşünüldüğü üçüncü periyottan sonra başlayan dördüncü çeyrekte savunmada ve hücumda pota altına hep onun en yükseğe çıkmış ellerini ve aldığı ribauntlarını gördük.

Euroleague’in tüm zamanlarının ribaunt rekortmeni olan Mirsad Türkcan bu maçta topladığı 13 ribaunt ve kritik 4 asisti ile Unics'in Kazan'dığını sandığı maçı çevirdi.

Belki Mirsad’a ayırdığım bu girişi biraz abartmış olabilirim ancak en azından bu maç özelinde övgüyü hak ettiğine inanıyorum.

Fenerbahçe Ülker bu maçta resmen iğneyle kuyu kazdı.

Karşılaşmanın tamamlanmasına 1.13 kala 73-79 ile 6 sayı gerideyken salonda umudunu yitiren bazı taraftarlar yerlerini terk etmeye hazırlanırken kenarda koç Spahija maçı uzatmaya götürecek taktiği önündeki tahtaya çizip anlatıyordu.

Moladan döndükten sonra Fenerbahçe Ülker kalan bu süre içinde müthiş bir direnç gösterip özellikle Preldzic ve Bogdanovic ile serbest atışlardan buluğu isabetlerle farkı 2 sayıya kadar indirirken karşılaşmanın tamamlanmasına saliseler kala Ukiç’le attığı basket salonu karnaval yerine çevirdi.

79-79 olduktan sonra bu maçın ihtiyaç duyulan farkla kazanılacağına yönelik hiç kimse en ufak şüphe duymuyordu.

İşte uzatma saniyeleri böylesi bir gerilim ve heyecan içinde başladı.

Bugüne kadar hatırlayabildiğim kadarıyla hiçbir Euroleague karşılaşmasının son bölümlerinde forma şansı bulamayan Vidmar’ın pota altı basketi ile öne geçen Fenerbahçe Ülker adım adım hedefine doğru ilerledi.

Mirsad’ın kritik sayısı, ribauntları, Bogdanovic, Vidmar ve Emir’in serbest atışları, Ukiç’in oyunu kurması, hiç olmayacak top kayıpları ve rakibe yapılan faulleriyle, son atışa kadar heyecan dolu mücadeleden Fenerbahçe Ülker kan ve ter içinde galip çıkmayı başardı.

Peki, rakip Fenerbahçe Ülker’i bu kadar zorlayacak bir takım mıydı?

Öyle olmadığını daha ilk maçın birinci yarısında görmüştük. Fenerbahçe daha o gün Euroleague’de bir üst tura çıkmayı garantileyecek bir galibiyetle geri dönecekken ikinci yarı ekstra kötü oyun ve Kazan’ın bulduğu olağanüstü sayılarla hem maçı kaybetti, hem rakibine çeyrek final şansı yarattı hem de kendisini turnuvanın dışına çıkaracak bir duruma getirdi.

Fenerbahçe Ülker o günden bu zamana kadar hep düşüş içindeydi. Belki Kazan maçının son salisesinde Ukiç’in attığı basket yeni bir kırılma anıdır ve Final Four’a giden yolun başlangıcı olur.

Fenerbahçe'nin camia olarak buna o kadar çok ihtiyacı var ki...

Dün akşam da Kazan adına iki oyuncunun net inisiyatifini gördük.

Birincisi Fenerbahçe Ülker’i, taraftarı ve ortamı çok iyi tanıyan Lynn Greer ki maçı 13/14’lük serbest atış, 4/5’lik 3 sayı ve 4/8’lik 2 sayı isabetle toplamda 33 sayı ile tamamladı, standartlarının üzerine çıktı, yüzündeki ifadeden buna kendisinin bile inanamadığını gördük; diğeri de 17 sayı ile Wilkinson’dı.

Greer özellikle üçüncü periyotta bulduğu ekstra sayılarla Fenerbahçe Ülker’in direncini kıran adam oldu.

Domercant’ın erken faul problemi yaşaması Fenerbahçe Ülker’i rahatlatan bir durum olurken temsilcimiz bunu kendi lehine bir türlü çeviremedi.

Oyunun ilk bölümlerinde Kazan çok iyi top çevirip pota altında bir oyuncusunu boş duruma getirmeyi başarırken bu şekilde 5-6 rahat basket buldu.

Fenerbahçe Ülker sezon başından bu yana oturtmayı denediği takım oyununda büyük zafiyetler yaşıyor.

Oğuz Savaş, Kaya Peker, Gist neredeyse hiç katkı yapamıyorlar. Preldzic ve Ukiç inişli çıkışlı bir grafikle oynuyor.

Ve bu saydığımız oyuncular Fenerbahçe Ülker için çok önemlidir.

Milano’ya çeyrek final için gidiyor Fenerbahçe. Bu maçın yarattığı motivasyon ve momentumun orada etkili olacağına inanıyorum.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..