Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

Euroleague'de Fenerbahçe Kazan'amayacağı oyun oynadı.

İlk devre Fenerbahçe Ülker öylesine güzel bir oyun ortaya koydu ki çoktan Kazan’ılmış bir maç olarak görüldü; ancak karşılaşmanın ikinci bölümünde etkili bir Unics takımı vardı sadece Kazan’makla kalmadı ekibimize karşı psikolojik bir üstünlük de kurdu.

Euroleague basketbolun Avrupa’daki en üst düzeyde mücadelelerin yaşandığı önemli bir platform ve kazanmak için takım halinde mücadele edebilmeyi başarmak gerekiyor.

Fenerbahçe Ülker, ülkemizde düzenlenecek Final Four’u hedefleyerek sezona başlamasına karşın, kadro anlamında Euroleague standardını yakalayacak istikrara bir türlü ulaşamamanın sıkıntılarını yaşıyor.

Spahija Fenerbahçe Ülker’e takım oyunu ve savunmasını yerleştirmeye çalışsa da yaşanan sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle bir türlü kafasındakini sahaya yansıtamıyor.

Takım halinde arzulanan oyunu yakaladığında neler başarabileceğini TOP16 öncesindeki bazı grup maçlarında görme şansımız olmuştu.

Ancak yine hem ligde hem de Euroleague’te beklenmeyecek derecede kötü oyunlar sonucu alınan yenilgileri de izledik.

Unics Kazan karşılaşması o kötü tecrübelerden biri oldu.

Fenerbahçe Ülker ilk devre 41 sayı atıp rakibini 24 sayıda tutma başarısı gösterirken; ikinci devre tanımayacak derecede etkisizleşip, 52 sayı yediği yetmiyormuş gibi sadece 30 sayı atarak dibe inmiş oldu.

Fenerbahçe Ülker bu karşılaşmada nasıl başarılı oldu sonra bir anda başarısızlaştı? Bu derece gece ile gündüz farkı nasıl oluştu?

Maç boyunca pota altında istenilen ve tercih edilen oyun bir türlü kurulamadı. Kazan bu bölgeyi çok iyi savundu. Bunun sonunda da dış şutlar geldi ve Bogdanoviç’in ekstra üçlükler soktu. Devre tamamlandığında 15 sayısı vardı.

Karşılaşma sonunda Fenerbahçe Ülker iki sayılık atışlarda 12/32’lik isabet kaydederken; üç sayıda 11/22’i yakaladı. Engin Atsür’ün üst üste attığı iki kritik üç sayılık atışın sayıya dönüşmemesinin bu maçın kırılma anlarından olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

3. Periyodun daha ikinci dakikasında Fenerbahçe Ülker’in faul hakkının dolması nedeniyle rakibin her düdükte atış çizgisine gitmesi ve burada yüksek isabet bulup 12 sayı atması farkın kapanması ve Kazan’ın öne geçmesini sağlayan faktörlerden oldu. Bir anlamda hiç yorulmadan serbest atışla sayı Kazan’dılar.

Kazan’ın bu maçta üst düzey oynayan oyuncuları vardı.

Veremeenko 17 sayı 11 ribaunt alırken, Samoylenko 10 asist yapıp, 16 sayı atarken toplamda 36 sayılık bir katkı sağlamış oldu ki süper bir istatistiktir. Jerrells’in sadece 4 asistle maçı tamamladığının bilgisini burada eklememiz gerekiyor. Hiç kuşkusuz üçlükleriyle temsilcimizin nefesini kesen Domercent’in 16 sayılık performansı maçı kopartmaya yetti.

Rakip bu kadar etkili oynarken Fenerbahçe Ülker’de Vidmar 11.40 dakika oyunda kaldığı sürede maçı üçüncü periyodun hemen başında 5 faulle tamamladı. Uzun rotasyonunda adam eksilirken rakibin faul çizgisine inmesinde de belirleyici oldu.

Oğuz pota altında yalnız kaldı. Etkisizdi.

Gist birçok şeyi bir arada yapmaya çalışıyor. Pota altında ribaunt topluyor, blok yapıyor, top kapıyor, üç sayı atıyor… Parçalandığı için hiçbir işi tamamlayamıyor.

Preldzic, Avrupa Şampiyonasından bu yana genel olarak çok bozuk oynuyor, bir türlü istikrarlı form grafiğini yakalayamıyor.

Jerrells bir çok maçı çeviren adam olmuşken dün yaptığı kritik top kayıplarıyla belki de maçın Kazan’a dönmesine neden oldu.

Kaya Peker hem etkisiz, hem verimsiz hem de çok hataya açık oynuyor.

Tomas da sakatlıktan sonra asla geçen seneki çizgisine ulaşamadı.

Saydığımız oyuncular bu takımın omurgasıdır. Ne kadar önemli olduklarını söylemeye gerek bile yok; biri aksadığında takımın genel havası ne kadar değişirken, hepsinin birden etkisizleşmesinin neye mal olacağını kestirmek gerekiyor.

Kötü bir TOP16 başlangıcı oldu.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..