Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

Euroleague'de Galatasaray Efes'in işini mi kolaylaştıracak?

Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonunda yola üç takımla devam ederken iki takımımızın aynı gruba düşmeleri bir taraftan talihsizlikken diğer taraftan da bir üst tura en azından bir takım çıkarabilme ihtimalini güçlendirmesi bakımından da şans olarak görülebilir.

Anadolu Efes bu şansı kullanma yönünde önemli bir adım atmış oldu.

Galatasaray MP bu turnuvaya ilk defa katılmış olmanın acemiliğini yaşıyor. Efes gibi tam bir Euroleague takımının karşısında karşılaşmanın hiç bölümünde net bir üstünlük sağlayamazken maçı da neredeyse birinci çeyrekteki oyunu ile kaybetti.

Efes ile Galatasaray arasındaki en belirgin fark bir anlamda uzun oyuncularının çeşitliliği ve verimliliğinden kaynaklandı. A. Efes savunmada 30, hücumda da 15 toplamda 45 ribaunt toplarken; Galatasaray MP rakibinden savunmada 5, hücumda da 6 daha az alarak toplamda 11 ribaunt gerisinde kaldı.

Savanoviç 17 ribaunt ile yıldızlaşırken ilk yarı bulduğu 16 sayı ile Galatasaray MP’ın tüm direncini kıran oyuncu oldu.

İkinci yarı 17 sayı ile Vujacic ve 12 sayı ile Barac devreye girerken, Kerem Tunçeri’nin yaptığı 7 asist karşılaşmanın önemli sayısal verilerindendi.

Galatasaray ilk yarı denediği 10 üçlükten sadece birini sokabilirken çok kötü bir isabet oranı tutturmuş oldu. Rakibiyse aksine 7/17 ile resmen belirleyici bir skor üretti.

Galatasaray uzun mesafeli şutlarını sokamazken pota altından sayılar buldu. Efes’in uzunları savunmada boyalı alanın dışına çıkınca oraya çabuk koşan Galatasaraylı oyuncular hızlı ve kolay sayılar ürettiler.

İkinci devre Efes pota altındaki etkisizliğini kırarak Galatasaray’ı dengeledi.

Sarı kırmızılılar bu maça Lakoviçle tutunmaya çalıştı. Andric pota altından bu oyuncuya destek olurken Lucas’ın yenilgiyi kabullenmek istemeyen mizacı her çeyrekte Galatasaray’ı umutlandıran oyuncular oldu.

Ancak Shumpert ve Songaila bu oyuncuların yakaladığı istikrara yaklaşamadı bile. Songaila maça yine iyi başlamasına karşın aynı çizgide bitiremedi.

Hiç kuşkusuz Galatasaray’ın bu maçta oyun kurucu eksikliği yenilgiyi hızlandıran etkenlerdendi.

Çekişmeli güzel bir maç izledik.

Efes ilk periyotta yakaladığı boşluklardan elde ettiği sayılarla diğer çeyreklerde kendisini fazla zorlamadan ve dengeli bir oyunu tercih edip, rakibini de kontrol ederek bir anlamda kolay bir galibiyet almış oldu.

Bu oyun yapısıyla Galatasaray’ın grubun diğer güçlü takımları karşısında çok zorlanacağını izledik.

İşte bu nedenle Efes bir eşleşmenin diğer maçını da kazanıp bu zorlu grupta kendisine bir avantaj sağlayabilir.

Son olarak; Anadolu Efes'in dün taraftar olarak topladığı izleyicinin kalabalığı dikkat çekici sayıdaydı. Bu Efes tarafından yaratılmış bir kitledir. Önemlidir.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..