Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

04 Şubat '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Ev İçin On Sarkıcı Bitki

Ev İçin On Sarkıcı Bitki

Küçük evleri yeşillendiren, mekanda ki alandan kar sağlayan, bakımı kolay olan; on farklı sarkıcı bitkilerle tanışmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise aşağıdaki yazıyı bir okuyun derim.

Hedera helix (Orman sarmaşığı); Oldukça dayanıklı olan bu sarmaşık türü ev içerinde her odada kullanabilirsiniz. Nemi ve ışığı seven hedera direk gelen güneş ışığını sevmez. En iyi ev havasını temizleyicilerindendir.

Epipremnum aureum (Salon sarmaşığı); Ev içerinde her oda için uygun olan bu sarmaşık bitkisi yerini severse çok hızlı büyür. Nemi ve aydınlık yerleri sever. Kumlu ve gübreli toprakta sağlıklı gelişir. Ortamdaki zehirli gazları, is ve kiri en aza indirir.

Tradescantia zebrina (Telgraf çiceği); Pembemsi mor yaprakları ile oldukça dikkat çekicidir. Dayanıklı ve bakımı kolaydır. Aydınlık mekanları sever, nemden hoşlanır. Yılda üç defa çicek açar.

Hoya carnosa (Mum çiçeği); Harika kokuları sayesinde ev içerisinde çokça tercih edilen sarmaşık türlerdendir. Uzun süre alıştığı ortamdan ayrılmak istemez. Çiçekleri gösterişlidir. Dayanıklıdır. Sıcak ortamları sever. Direk gelen rüzgarlardan hoşlanmazlar.

Ceropegia woodii (Kalp kalbe karşı); Dekoratif görüntüsü ile estetik algı oluşturur. Susuzluğa karşı dayanıklıdır. Bol ışık ve sıcak ortamları sever. Toprağı kumlu,organik gübre bakımından zengin olmalıdır.

Aeschynanthus (Ruj çiceği); Susuzluğa dayanıklı olan ruj çiceklerinin dallanma yapıları hassastır. Bordomsu kırmızı çicekleri kurul halinde olup dalların uç noktalarında yer alır. Bol ışık alan ve sıcak ortamları sever. Hafif esintili ortamları sever.

Sedum morganianum (Eşşek kuyruğu); Herdaim yeşil olan bu bitki sukkulent ailesindendir. Çok yıllık olan eşek kuyruğu bitkisi susuzluğa dayanıklıdır. Yoğun rüzgarlı ortamlardan uzak tutulmalıdır. Direk gelen güneş ışığını sevmez. Oldukça dekoratif bir görünüme sahip olan bu sarmaşıklar bakımı kolay ve dayanıklıdır.

Chlorophytum comosum (Kurdela çiceği); Son derece bakımı kolay, dayanıklı ve her türlü ortama ayak uyduran  kurdela bitkisinin çiçekleri beyaz renklidir. Banyo ve mutfak gibi ortamlarda hızlı ve sağlıklı gelişmektedir. Dolgun ve tok bir görüntüsü vardır.

Nephrolepis exaltata (Aşk merdiveni); Salon eğreltisi olarak da bilinmektedir. Tropik bir görüntüsü vardır. Kolay ve hızlı gelişir. Gövde yapısı yoktur. Bu yüzden yapraklanma yapısı dipten başlar. Soğuk ortamlardan hoşlanmaz. Yüksek nemi seven aşk merdiveni ışıklı ortamlarda sağlıklı gelişir. En iyi hava temizleyici ev bitkilerdendir.

Senecio rowleyanus (Tesbih çiceği); Üzümsü yaprakları ile dikkat çekicidir. Fazla su istemeyen bu bitki sıcaklığa dayanıklıdır. Çok yıllık, etli olan bu asma çeşidi Asteraceae familyasındandır. Beyaz çicekleri yılda iki defa açar.

SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE…..

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI (Tarım teknolojisi öğrencisi)

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..