Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

06 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Evde cildimize bakım yapıyor muyuz?

Evde cildimize bakım yapıyor muyuz?
 

Evde Cilt bakımı nasıl yapılabilir?


Vücudumuz yüzümüze oranla nispeten dışetkenlere karşıkendini koruyabilir. Vücut derimiz, yüzümüzdeki deriden daha kalın olduğu için dışetkenlere karşısavaşabilir. Bu sebeple de vücudumuzun derisi, yüzümüzün derisinden daha az deforme olur. Vücudumuzda çok sık rastlanabilecek sıkıntılar olarak bacaklarda, sırtta yağlanma, nemsizlik, sivilcelenmeler görülebilmekte.

Ellerimiz ise ince bir deriye sahip olduğu için güneşe, serbest radikallere karşısavunmasızca teslim oluyor ve genellikle yaşlılık ellerde oluşan kırışıklıklar ile daha çabuk kendini belli ediyor.

Hiçbir şey yapamıyorsak, imkanımız dahilinde en azından evde mini cilt bakımıve haftalık bakımlar ile cildimize gereken özeni sağlayabiliriz.

Kişinin evde günlük yapabileceği cilt bakımızor değil.

Nasıl mı?

yapılır. Sabun kullanmadan bu temizleme ürünleri ile cildimizi yıkayabiliriz.

Temizlenmişcildimize nem sağlamak adına tonik kullanabiliriz.

En güzel doğal tonik ise gerçekgülsuyudur. Toniklenmişcildimize nem verebilmek, yağdengemizi koruyabilmek adına tonik uygulamasıönemlidir.

Gündüz cildimizi dışetkenlerden; sigara, kafeinli içecekler, oksijensiz ortam, stres ve güneşten korumaya çalışmak için nemlendirici sürmeliyiz.

Özellikle cildimizde güneşlekesi var ya da cildimizde hassasiyet, nemsizlik, kılcal damar çatlamasıve yağlanma var ise ciltteki yaşanan soruna göre nemlendirici kullanmalıyız. Hassas, lekeli ve sorun teşkil eden ciltlerde mutlaka nemlendirici sonrasıyaz kışgüneşkremi kullanılmalıdır. 18 yaşitibari ile göz altıkremi kullanılabilir. Gençyaşlarda göz altıkremlerinde 18 yaşından 30’lu yaşlara kadar su bazlı, nem içerikli kremler tercih edilebilir. 30 yaşve sonrasıgöz altıçizgileri, torbalarıve morluklarıvar ise anti aging yoğun içerikli göz altıkremleri kullanılmalıdır. Gece bakımıolarak da yatmadan önce makyajımızımutlaka makyaj temizleme ürünleri ile temizlememiz gerekir. Gözümüz hassas olduğu için göz makyajımızısilerken genel makyaj temizleyicisi ile değil, göz için olan temizleyici ile göz makyajımızıçıkarmalıyız. Makyaj temizliği sonrasında ise cildimizi yine temizleme sütüya da jeli ile temizleyip duru suyla yıkamalıyız.

Yatmadan bir saat önce gözaltı kremini ve gece kremimizi sürerek gece bakımımızı yapmış oluruz, işte rutin ev ödevimiz bu kadar.

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..