Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Evde Meyve Yetiştirme Modası

Baharın tam ortasından merhaba tatlı okurlarım!  Cemreler falan herkes düştü yerlere,  güneşli günleri nihayet görebildik. Havalar güzelleşince gıda sektörü de canlandı malum. Festivaller başladı, her şehirde farklı farklı gerçekleşiyor. Hatta size minik bir ipucu, yakında güzel bir festivalden bahsederim bu köşede. O yazacaklarım anlatılmaz yaşanır cinsten şeyler olsa da elimden geldikçe burada yazar, sizlerle mutlulukla paylaşırım. Son günlerde bir konu daha dikkatimi çekmeye başladı, bir moda diyebiliriz.

Çok eskiden beri evlerde, balkonlarda, teraslarda, bahçelerde bir şeyler yetiştirmeyi seven bir milletiz ama sanki bu aralar iyice moda olmadı mı? Benim mi dikkatimi çok çekmeye başladı bilmiyorum ama sizlerle hemen paylaşayım.

1. Kumkuat (Kamkat) Meyvesi. İlk defa duymasanız da birkaç kez duyduğunuzu düşünüyorum. E tabi önceden bilenleriniz de illa ki vardır ama ay bir meşhur oldu, bir meşhur oldu. Evlerin baş köşesinde. Hediye olarak bile alınıyor benden söylemesi. Turunçgiller ailesinden, ne mandalina diyebiliriz ne de limon. Kabuğuyla birlikte yeniyor. Sanki minicik zeytin görünümünde bir portakala benziyor mu desek?  Evlerde sık sık yetiştirilmeye başlanan bu meyve uzun bir süre daha ilgi odağı olacağa benziyor.

2. Çilek. Eh ya, kaç yıldır bildiğimiz çilek evlerde moda. Çok da güzel bir düşünce. Yetiştirmenin püf noktalarını bilene sormak lazım, incelikleri var elbette. Çilek de eskiden beri yetiştiriliyordu ama çok sık duymaya ve görmeye başlayınca bu ilgi artışı dikkatimi çekti, siz de bir dikkat edin bakalım. Haklı mıyım? Haklıysam göz kırpın, anlarım.

3. Marul – Maydanoz. Bunları yetiştirmeyi tercih eden kesim sevimlilikten çok sağlıklı yaşama değer veren ve yeşil beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmiş olan kişiler. Modasından değil de, tarzından yani anlayacağınız.

4. Domat. Evet domates domates. Bahçelerimizi hep süsler kendisi, evleri de sık sık süslüyor artık. Saksıdan koparıp kahvaltısında domatesini yiyenler mutlu. İnsan öyle olunca da yemeye kıyamaz ama bir de güzel kendim yetiştirdim mutluluğu olur tabi.

Yazıyı okuyan teyzelerim, amcalarım “ Kızım bu yıllardır yaptığımız bildiğimiz şey. “ der, genç nesil de “ Ayyy ben de istiyorum.”  der. Kuşak farkı, bunlar şuan gençler arasında yeni yeni fark edilip moda haline geliyor ne yapalım? Özellikle çilek bak, görünce beni hatırlarsınız. Hobi edinmek güzel bir duygu, üstelik söz konusu hem gıda hem doğa olunca daha da güzel…

Sağlıkla Kalın!

Not : “  Ne mutlu böyle modaya! “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..