Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Evde milföy pasta

8 tane milföy hamuru

Pudra şekeri

Bir önceki tarifimdeki Ablamın Pasta Kreması

Yapılışı:

Fırınınızı 170-180 derecede ısıtın. Tepsiye pişirme kağıdı serip milföy hamurlarını (eritmenize bile gerek yok) herbirini ortadan ikiye bölüp kağıdın üzerine yerleştirip pişirin.

Pişince 16 tane hamurun 8 tanesini  dikdörtgen pyrex tarzı bir kaba sıcakken biraz aralık bırakarak alın eğer patates püresi yapılan bastırma apareyiniz varsa onunla yoksa bir kaşığın tersiyle hafifce pişmiş milföylerin üzerine dokunun. Yani kabarması gitsin. Sonra arasına kremayı sürün. Üzerine geri kalan 8 pişmiş milföyü alttaki eşiyle üst üste gelecek şekilde yerleştirin yine kabarıklığı gidecek şekilde bastırıp az miktarda pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.

Soğuyunca tekrar bir süzgeç yardımıyla bol miktarda pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Üzerini antep fıstığı , kiraz şekerlemesi v.b. ile süsleyip buzdolabına koyun istediğinizde servis yapınız.

İsterseniz pastanızın arasına, kremanın üstüne muz,çilek, frambuaz koyabilirsiniz .

Üstünüze dikkat... pudra şekeri olabilirsiniz.....

 
Toplam blog
: 6
: 3939
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

Sevgi dolu tenceremin kokusunu meltem esintisi size ulaştıracak buna inanıyorum. Dostluk ve y..