- Kategori
- Yemek - Mutfak
Evde milföy pasta
8 tane milföy hamuru
Pudra şekeri
Bir önceki tarifimdeki Ablamın Pasta Kreması
Yapılışı:
Fırınınızı 170-180 derecede ısıtın. Tepsiye pişirme kağıdı serip milföy hamurlarını (eritmenize bile gerek yok) herbirini ortadan ikiye bölüp kağıdın üzerine yerleştirip pişirin.
Pişince 16 tane hamurun 8 tanesini dikdörtgen pyrex tarzı bir kaba sıcakken biraz aralık bırakarak alın eğer patates püresi yapılan bastırma apareyiniz varsa onunla yoksa bir kaşığın tersiyle hafifce pişmiş milföylerin üzerine dokunun. Yani kabarması gitsin. Sonra arasına kremayı sürün. Üzerine geri kalan 8 pişmiş milföyü alttaki eşiyle üst üste gelecek şekilde yerleştirin yine kabarıklığı gidecek şekilde bastırıp az miktarda pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.
Soğuyunca tekrar bir süzgeç yardımıyla bol miktarda pudra şekeri serpip servis tabağına alın. Üzerini antep fıstığı , kiraz şekerlemesi v.b. ile süsleyip buzdolabına koyun istediğinizde servis yapınız.
İsterseniz pastanızın arasına, kremanın üstüne muz,çilek, frambuaz koyabilirsiniz .
Üstünüze dikkat... pudra şekeri olabilirsiniz.....