Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

     
    Kategori
    Lojistik / Taşımacılık
     

    Evden Eve Nakliyat

    Evden Eve Nakliyat
     

                Her gün yüzlerce insan bulunduğu yerden başka bir yere taşınmaktadır. Elbette ki bu taşınma sırasında problemler ortaya çıkabilmektedir. Evden eve nakliyat sürecinde bu sürecin sağlıklı işlemesi ve en mükemmel şekilde sonuçlanması için dikkat edilmesi gereken bir takım kurallar vardır. Bu kuralları bilerek hareket ettiğiniz zaman herhangi bir zararla karşılaşmadan evinizi binlerce kilometre öteye bile götürebilirsiniz.

                 Bunun için öncelikle iyi bir nakliye firması seçmeniz gerekir. Çünkü eşyalarınızın paketlenmesi konusunda size nakliye firması gerekli ipuçlarını verecektir. Bununla birlikte taşıma işleminizi yapacak firma ile bir sözleşme imzalamanız yine sizin faydanıza olacaktır. İmzalanan sözleşme kapsamında sürecinin yönetimi ile ilgili firma sizi yönlendirecektir. Ayrıldığınız evden taşınacağınız eve kolilerin yapılması ve kolilerin açılması sürecinde firma size büyük bir yardımda bulunacaktır. Bunun için yapmanız gerekenleri birkaç başka altında sıralayabiliriz.

     

     Evden Eve Nakliyat Planlama ve Karar Verme

                Öncelikle taşınma sırasında kahvenizi yapıp, köşenize geçip, bu taşınma işleminin planı yapmaya başlayın. Daha sonra zamanı iyi değerlendirin ve geniş bir zaman dilimine yayarak evinizi toparlanma sürecini gerçekleştirin. Boş buldunuz zamanlarda da internet üzerinden evden eve nakliyat firmaları konusunda detaylı bir araştırma yapın. Değerlendirdiğiniz firmaları bir köşeye not edin ki daha sonra elinizde hâlihazırda birlikte olmuş olacaktır. Sonrasında ise paketlenmesi gereken eşyalarınız için bir liste hazırlayınız.

                Bu liste sayesinde taşınırken eşyalarınızı sırası ile koli yapacak ve taşınma sırasında planlı bir şekilde bu kolileri yerleştireceksiniz. Bununla birlikte koli yaparken ihtiyaç duymadığınız ya da yenilemeyi düşündüğünüz eşyaları bir yerlere bağış yapabilirsiniz. Onları gittiğimiz yere götürerek hamallığını yapmayın. Küçük bir araştırma yaparak Evden eve nakliyat konusunda profesyonel bir firmadan yardım almaya çalışın ve bunun kararını verin. Eğer profesyonel bir destek alacaksanız bunun hizmet türünde belirlemeniz gerekir. Paketleme ve koli yapma işleminde firmadan yararlanacaksınız buna firma ile görüşüp kararını verin. Daha sonra ise artık yavaş yavaş koli yapmaya başlayın.

     

     Evden Eve Nakliyat Firması Seçme

                 Evden eve nakliyat firması seçerken bunun da planı yaparsınız yine sizin faydanıza olacaktır. Öncelikle internet üzerinden taşınmak için firmaların listesini yapın. Ondan sonra ise bu firmalar arasından size faydası dokunabilecek olanları güzelce listeleyin. Bununla birlikte taşınma işlemi gerçekleştirmiş olan yakınlarınızdan ve fikir alabilirsiniz. Onların tavsiyeleri doğrultusunda da taşınacaksınız firma hakkında bir belirleyici kararı ulaşabilirsiniz. Taşınma sırasında özellikle gideceğiniz yere yakın taşıma işlemi yapan nakliye firmaları ile anlaşmaya varın. Çünkü sonrasında yaşanacak problem de nakliye firmasına ulaşmanız kolay olacak ve haklarınızı arayabileceksiniz.

                 Size yakın firmaları tercih etmeniz hak arama konusunda sizin faydanıza olacaktır. Ayrıca taşınacağınız yere yakın olan firmalar Ücret olarak da daha uygun ücret vereceklerdir. İnternetten bulduğunuz evden eve nakliyat firmalarının siteleri üzerinde dikkatli bir araştırma yapın. Yetkili firmanın ismi, adresi, var ise telefon numarası ya da sabit numarası gibi iletişim bilgilerini doğru kontrol edin ve ulaşılabilir olup olmadığına özen gösterin. Ayrıca bu firmalar hakkında şikâyet olup olmadığı konusunda bir internette detaylı bir araştırma yapmanız yeni sizin faydanıza olacaktır.

                 Taşınma sırasında kırılacak eşyalarınızı ayrı bir şekilde paketleyin ve üzerine kırılacak eşya şeklinde bir ibare düşün. Böylece eşyalarını koruma altına almış olacaksınızdır. Kırılma, ezilme, çökme, yırtılma gibi sorunlarla karşılaşmamak için paketleri elinizden geldiğince sağlam yapmaya çalışın. Taşınma sırasında ise anlaşmaya vardığını firmadan sözleşmeyi mutlaka alın. Elinizde bulunan bu sözleşme çerçevesinde daha sonra hak arayışınız kolay olacaktır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 112
    Kayıt tarihi
    : 23.09.16
     
     

    "Hepimiz mutlu olmak isteriz.. Mutluluğun yolunu bilemeyiz. Halbuki benliğimizdedir o.. Ama bir t..