Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
Tarih
 

Evet , Atatürk diktatördü. İyi ki diktatördü

Evet , Atatürk diktatördü. İyi ki diktatördü
 

Atatürk  devrimlerini yapmadan önce : “ efendiler, şapka, harf devrimi yapmaya, Laik bir Cumhuriyet kurmaya, hilafeti kaldırmaya ne dersiniz ?” deseydi ya da bunları halka refranduma götürseydi kellesini uçururlardı. İstiklal savaşını yeni kazanmış olan millet Osmanlı imparatorluğunun yeniden ya da bir İsam Cumhuriyeti kurulmasını bekliyordu. Atatürk ‘ün bu durumda devrimleri dayatmaktan başka çaresi yoktu  ve iyiki dayattı, demokrasi veya referandumla yapılamazdı.  Zaten bunu yapmak için de yeteri kadar güçlü olmayı bekledi.

Ama Atatürk’ün amacı  bencil nedenlerle ilanihaye diktatör olmak değil Laik bir demokrasi şeklinde Cumhuriyet ‘in kurulabilmesi ve sürmesi için gerekli koşulları yaratmaktı. İslam devleti ile demokrasinin mümkün olmadığını biliyordu. Osmanlı İmparatorluğunun yeniden kurulması sözkonusu değildi. Atatürk’te Hitler ve Stalin gibi diktatördü diye küstahça söze başlayanların ya tarih bilgileri sıfır ya da gerçekten Atatürk ve kurduğu Laik Cumhuriyet’e karşı kin ve nefret dolular ya da her ikisi. Atatürk’le Hitler ve Stalin arasında benzerlik kurmak için aklını yitirmiş olmak gerek. Hitler ve Stalin  milyonlarca insanı katletmişler her ikisi de sapık ideolojilere dayanan yönetim sistemleri uygulamışlar ve nihai amaçları demokrasi olmayan zalim diktatörlerdi. Atatürk zulüm uygulamadı, kitleleri katlettirmedi, Dersim olayları Hitler ve Statin’in yaptıkları yanında mikroskopik kalır. İstiklal mahkemelerinde yargılanıp idam edilenler Laik Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlardı, sayıları da hiç kıyım denecek kadar fazla değildi.

Evet , Atatürk diktatördü. İyiki diktatördü , olmasaydı biz bugün Laik bir demokrasi içinde değil totaliter bir diktatörlük  muhtemelen bir Şeriat diktatörlüğü içinde yaşıyor olurduk.

Rasih Bensan 24 Kasım 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..