Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Çevre Hukuku
 

Evlerimizin yakınına kurulan baz istasyonları (devam)

Evlerimizin yakınına kurulan baz istasyonları (devam)
 

Son bir haftada Avşa adasında evlerimizin hemen dibine kurulan baz istasyonlarından ve bu konuda duyduğumuz endişeden bahsetmiştim bir önceki yazımda.

Bu yazımda bu konuya devam etmek istiyorum.Zira bu olay beni ve Adada yaşayan bir çok kişiyi epey meşgul ediyor.

Baz istasyonlarının zararının çoğu kişi bilincinde. Bu bilinçle herkes tepkisini bir şekilde dile getirmek için çalışmalara başladılar. Bazıları dilekçe hazırlayıp ,imzaya çıkardılar ve topladıkları imzalarla dilekçelerini Belediyeye gönderdiler.

Dilekçelerini belediye gönderenler umaraım iyi bir netice alırlar. Zira benim pek ümidim yok bu çalışmadan. Avşa Adası 30 mart 20014 seçimlerine kadar Belde Belediyesi idi. Seçimlerden önce değişen yasa ile Balikesir Büyük şehire bağlanan Ada halen Marmara Adası belediyesi itarafından idare ediliyor.

Ne yazık ki adamızda meskun bölgelere yerleştirilen ve halkın sağlığını hiçe sayan Baz İstasyonlarının GSM şirketleri ile anlaşmalarını Marmara Belediyesi yapmış. Anlayacağınız bu konuda onlara başvurmak bir hayırlı netice çıkarmaz.

Bizim anlayamadığımız Adada geniş meskun olmayan topraklar varken bu Baz istasyonları neden evlerin içine kuruldu. Ayrıca Avşa bir ada grubunun içinde yer alıyor. Marmara, Ekinlik gibi adalar var çevremizde. Oraları fazla meskun değil. Baz istasyonları neden o adalara kurulmadı da turizmin çok geliştiği, yaz aylarında nüfusu 100 bini bulan Avşa adasına kuruldu ve diğer adalara yayın buradan yapılıyor.

Biz Adalıların aklına külkedisi misali üvey evlat olarak görülüp , sağlığımızı hiçe saydıkları düşüncesi geliyor.

Adaya dikilen baz istasyonlarının sağlık tehlikesi dışında başka menfi etkileri de akla geliyor. Ada ahalisi pansiyonculuk, otel ve motel işletmeciliği gibi turizm geliri ile yaşamını idame ettiriyor. Adadaki baz istasyonlarının duyulması ile Adaya gelen turist sayısında büyük düşüş olacağı ve bunun turizm gelirini çok etkileyeceği akla gelen bir durum.Ada esnafi, pansiyoncular kara kara düşünmeye başladılar bile. Siz sağlığınızı tehlikeye düşürecek bir yere gelirmisiniz tatile.

Bir kaç gündür Ada halkı bir araya geldiğinde en önemli konu bu.Bizler bu güzel yaz günlerinde deniz kenarında , bahçelerimizde mutluluk düşüneceğimize ki bu da çok nadir, bu konu ile endişeli ve huzursuz çırpınıp duruyoruz.

Adaya gelip yerleşen kişiler genelde orta yaş üstü emekli ve orta gelir grubu insanlar. Hepsi bütün yaşamlarında hep burada güneş ve denizi tadını çıkartarak, bahçelerine ektikleri domatesi, biberi yiyerek yaşamanın hayalini kurmuşlar. Oysa şimdi yaşamlarını kanser veya daha kötü bir hastalıkla sonlandırmak tehlikesi karşısındalar.

Bu kişiler kendilerini çok çaresiz ve yalnız hissediyorlar. Herkes bir Sabah uyanıp bahçelerine bakmak ve Baz istasyonlarının yok olduğunu görmek istiyor. Sadece gökyüzünü, denizi ve güneşi görmek istiyorlar.

Sizce çok şey mi istiyorlar? 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..