Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilik aşkı öldürür mü?

Evlilik aşkı öldürür mü?
 

Aşk nedir?

Aşk, acının ve mutluluğun üç harflik hali midir?

Aşk, acıyı-tatlıyı aynı anda paylaşmak mıdır?

Aşk, dünyanın en guzel acısı mıdır?

Aşk, kırık kalp demek midir?

Aşk, tatlı bir işkence midir?

Bütün bunlara verilen cevap evet ise, o halde evliliğin aşkı öldürmesi isabet midir?

Evlilik aşkı öldürür mü?

Bu soruya sağlıklı yanıt verebilmek için öncelikle aşk nedir, evlilik nedir bunu iyice anlamak lazım. Biraz daha yakından bir bakalım neymiş evlilik ve aşk...

Evlilik bir kurum mudur? Kurumlarda kişilerin pek önemi yoktur, kişiler isimler değişebilir, fakat evlilikte kişilerin değişmesi diye birşey yoktur. Demek o ki evlilik bir kurum yada müessese değildir. Peki o halde;

Evlilik nedir?

Evlilik karşılıklı hoşgörü ve anlayış sanatıdır.

Empatidir, güvendir.

Güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir.

Karşınızdakini anlayabilme ve kendinizi davranış ve sözcüklerle ifade edebilme yeteneğidir.

Susmak, sabretmektir...

Bir evlilikde, eşini kendine benzetmeye çalışmak en büyük hatadır, zira her birey kendisidir, onu kendi kalıplarına sokmaya uğraşmak büyük yanılgıdır. Evlilik eşini olduğu gibi kabul etmektir.

Hep beklemek, istemek yerine daha çok vermek gerekiyorsa, evlilik fedakarlık mıdır?

Yoksa;

Evlilik güzel bir iliskiyi bitirmenin en kısa yolu mudur?

Hayal kırıklığı mıdır, evlilik öncesi tarafların birbirleri hakkında düşünce ve fikirleri evilik sonrası değişmektedir. Bunun nedeni evlilik öncesi tarafların birbirlerine yeteri kadar samimi davranmadıkları mıdır?

Yıllarca evli kalmış çiflerin ağzından aşkın tarifi sırasında söylenen sözcüklerin dökülmesi pek olası değildir, aşk daha keskin ve daha kesin ifadelerle anlatılmaya çalışılırken, evlilik daha dolambaçlı daha karmaşık sözcülere sığınmaktadır. Fakat bir aşk ilişkisi için de hoşgörü, güven, empati gerektiğine göre, zaman zaman susmak-sabretmek de geçerli olabildiğine göre, o halde neden evlilik aşkı öldürsün ki?

Sanırım evliliğin gücü aşkı öldürmeye yetmez, belki sözcükler yer değişebilir, belki ifadeler daha keskin bir halden daha düşünsel bir hale dönüşebilir. Ama asıl olan birşey vardır ki, bence her ikisinin de temelidir. İlişki ister aşk, isterse evlilik olsun, içinde sevgi barınmazsa yürümez, yürüyemez. Sevgi yitip gitmişse ne hoşgörü kalır ne anlayış, ne aşk kalır ne de evlilik...

Bu nedenle acıyı tatlıyı paylaşarak,empati ve güvenle, susarak ve sabrederek bir ilişkiyi yürütmek tarafların elindeyse, ilişkinin adı ne olursa olsun, hala içerisinde sevgi filizleri yeşeriyor demektir.

Buradan yola çıkarak, evlilik evet belki aşkı öldürür fakat temeli sevgi olan hiçbir ilişki ölmez diyebilirmiyiz? Yoksa aşk ölmez diyenlerden misiniz?

Siz ne dersiniz?

 

 


 

 
Toplam blog
: 153
: 1584
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

Yaşamayı seven, yaşamı dürüst ve içten yaşayan, evi, eşi ve iki yavrusunun annesi... ..