Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Deneme
 

Evlilikte mutluluk emek ister

Evlilikte mutluluk emek ister
 

Evlilikte, karı-koca küçük bir problemi büyütüp, içinden çıkılmaz hale getirebilirler. Sonra da sorun çözülmez, büyüyüp gider. Buna halk arasında geçimsizlik denir. Bunun yaşanmaması için bazı noktaların bilinmesi gerekir.

Bir defa evlilikte, erkeklerin, eşlerini hizmetli olarak görmemesi gerekir. O sizin hayat arkadaşınızdır. Bir arkadaş, arkadaşından ne beklerse ondan fazlasını beklemeyin. Çünkü aşırı beklenti içine girerseniz, havanızı alırsınız.

Bunun dışında erkeklerin, ya da bayanların eşlerinin hatalarını sürekli tekrarlayıp, yüzüne vurmamaları gerekir.

Kin ve nefret beslenmemelidir.

Elbette her evlilikte problemler olur. Eşlerin birbirine ters gelen hareketleri olabilir. Bu sebeple eşler birbirleirnin kötülüklerini yazan kalem değil, o kötülükleri silen silgi olması gerekir.

Eşinizin özgürlüğüne fazla karışmayın.

Hobilerine saygı gösterin.

Her şeyi ince eleyip sık dokumayın.

Kişilik haklarına saygılı olun.Hiçbir erkek eşinin saat başı, günde 20-30 defa telefon edip kendisini kontrol etmesini istemez. Bir erkek zaten böyle bir şeyi yapmaz, yaparsa orada her şey bitmiş demektir. Hiçbir erkek kendini yakın takip eden bir bayanla yaşamak istemez. Onlarda bazen özgür olmak isterler.

Bilinmesi gerekir. Mutluluk emek ister. Bunun için de, iki tarafın çok çalışması gerekir. Evlilik bir gül bahçesi gibidir. O güller çapalanmak, sulanmak, çevresindeki yabani otlardan arınmak isterler. Bunu yapanlar daha sonra çok güzel güllerin ve onların kokularının sahibi olurlar.

Evlilikte sevgi ile her şey yoluna girer, nefret ise her şeyi bozar.

Erkekler unutmalıdır ki, kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek isterler. Özgür iradesiyle hareket eden bir kadın her zaman güzeldir.

Erkeklerin hayatı seçtikleri kadındır. Bir erkek zevkli bir kadına rastlarsanız zevki, bilgili bir kadına rastlarsanız bilgisi, zeki bir kadına rastlarsa zekası gelişir.

Kısacası erkeklerin hayatınız seçtiği kadındır.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..