Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evrimsel değişim

Evrimsel değişim
 

geleceğin şehirleri


Üzerinde yaşadığımız koca dünyanın gerçek anlamda potansiyelinin farkında mıyız acaba? Son zamanlarda bilinç devriminden söz edildiğini duymuşsunuzdur. İşte şimdi size bahsedeceklerim bilinçle beraber tüm dünya devrimi ile ilgili.

İçinde bulunduğumuz ekonomik çıkmaz, işsizlik, açlık vb gibi pek çok sorunla uğraşıyoruz yıllardır. Düyanın bir tarafında birileri altın tabaklarda yemek yiyip , altın banyolarda yıkanırken birileri yemek bulamadığı için ölüyor. Birileri ailesine bakamadığı için bunalıma giriyor. İnsanlar artık her şeyi yapmayı göze alacak duruma geldiler. Neden? Bize yetmeyen, yetiremediğimiz nedir acaba?

Teknoloji gelişiyor diye sevindiğimiz her şey aslında bir adım daha işsizlik anlamına geliyor. İnsan iş gücüne duyulan ihtiyaç azaldıkça teknolojinin gelişmesi ile doğru orantılı olarak tabi ki işsizlik de artacak bu daha başlangıç. Ekonomik dengesizlik ise bir başka boyutu. Ve pek yakında başta gelişmiş(!) ülkeler olmak üzere topyekün çöküntü içinde olacağız.Oysa güzelim dünyamızda herkese yetecek kadar bolluk bereket, enerji mevcut.

İşte Türkçe adı "Zamanın Ruhu" olan Addendum adlı film para bazlı ekonominin döneminin kapandığını zira artık kaynakların kıt ihtiyaçların sınırsız olmadığını; fakat bu tip ekonomiden çıkarı olanların hala bu ekonominin ayakta durmasını sağladıklarını, eğer sahip olduğumuz teknolojiyi gerektiği gibi kullanırsak kaynakların aslında sınırsız olduğunu fark edeceğimizi, sınırsız kaynaklı ekonomide de paraya ihtiyaç olmayacağını, zira paranın kıt kaynakları elde etmek için bir araç olduğunu, paranın borçla yaratıldığını, bu borcun ABD Merkez Bankasından alındığını ve bu yolla ekonominin işlemesinin sağlandığını, bu sistemde tek karlı kuruluşun ABD Merkez Bankası olduğunu çünkü ekonomiye giren her parayı onların ekonomik sisteme borç olarak soktuklarını, parayı ise hiçbir şeye dayanmadan yarattıklarını, fakat bu borcun faizini aslında bu var olmayan para ile değil, gerçek para ile tahsil ettiklerini, ABD Merkez Bankasını birkaç güçlü ailenin yönettiğini anlatıyor.

Yeni bir dünya düzeni aslınd hayal değil hayal olnaktan öteye gidebilir. İnsan olmanın ne demek olduğunu belki de ancak böyle fark edebileceğiz. Düşünsenize çevreyi kirleten fosil yakıtların yerine rüzgar, dalga, güneş enerjisini kullanrak hem dünyayı temiz tutmuş olacağız hem de çok ucuza enerji elde edeceğiz. Peki böyle bir dünya için tavsiyeler neler. Bunları birilerine kabul ettirmek kolay olmaycaktır. Değişimi mecbur kılmak için beklentilerimizi değiştireceğiz. Evimizde, aracımızda oldukca doğal yakıtları kullanarak var olan bankalarla ilişiğimiz keserek ve daha bir çok öneri filmde mevcut.

Lütfen ve muhakkak izleyin....

 
Toplam blog
: 14
: 499
Kayıt tarihi
: 18.02.09
 
 

KTÜ Türkçe Eğitimi Bölümü mezunuyum, halen Trabzonda öğretmenlik yapmaktayım. Ayrıca yerel bir gazet..