Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Facebook aslında ne yapıyor?

Facebook aslında ne yapıyor?
 

Sormak istiyorum şimdi size..

- Halkların Demokratik Partisi (hdp) olmasaydı ne konuşulacaktı ülkede?

Daha doğrusunu sormaya çalışalım..

- Hdp diye bir parti mevcudiyeti olmasaydı mecliste ne tartışılıyor olacaktı? Siyaset gündeminde neler konuşuluyor olacaktı? Diğer üç siyasi parti hangi zeminde hangi konuları tartışıyor olacaktı? 

*

Şablon üzerinde oturtulmuş dört ayaklı siyaset arenasından konuşalım istiyorum biraz.

Önce Hdp'yi ele alalım..

Bu parti gökten zambil ile inmediğine göre geçmiş yıllarda "Kürt" kelimesinin dahi yasak olduğu dönemlerden etnik kökene bağlı bir parti olarak meclise kadar yükselme trendinin geliştirmesi (üstelik Kürt bölge halkının desteği olmadan) bir proje dahilinde Washington tarafından desteklendiği açık ve seçik şekilde ortadadır.

Etnik kökene dayalı bir politika üretilerek sözümona ayrıştırma yani bölünme etyopyası üzerinden hem terör mekanizması hem de siyasi mekanizma geliştirilerek otuzbeş yılı aşkın sürede onbinlerce hem Türk hem Kürt vatandaşın hayatlarını kaybettirdi ve ettirmeye de devam ediyor Washington bu ülkede. 

*

Diğer üç siyasi partinin durumlarını ele almaya çalıştığımızda da bazı benzer durumla karşılaştığımızı görüyoruz.

Gene Washington onaylı video kaset projeli genel başkan tayinleri gördü bu memleket. Baykal gönderidi yerine Kemal bey getirildi.

Bugünlerde kongre problemleri yaşayan bir diğer partinin genel başkanı MİT uzantılı olduğu söylendiği halde genel başkan koltuğunda çeyrek yüzyıl süredir oturuyor olması da Washington'un projesi dahili içinde değildir de nedir?

*

Siyaset arenasının önemli ayağı olan en büyük partinin onbeş yıl önce kurulma aşamasında bile Washington'dan onay alındığı bugün de geçmişde de yazıldı çizildi ve hala daha konuşuluyor. 

*

Demek ki neymiş?

Dört siyasi parti de Washington tarafından destekleniyor ve yönlendiriliyor muş!

Biz her ne kadar Washington diyorsak da aslında dünya yörüngesini tayin eden Facebook ve Google gibi yeni dünya düzenini tayin eden büyük güçler olduğunun altını çizmek isterim..

Bu büyük güçler ulus ve milli devlet kavramlarını sona erdirmek üzeredirler.

Bu büyük güçler istedikleri için dünyada kan dökülüyor!

Bütün terör örgütleri de bu güçler tarafından kurularak dünyaya yön vermektedirler!

Vatadaş olarak da "şu parti şunları söylemiş!, o parti bunları yapmış, anayasa'da o karar çıkmalıydı" gibi sözlerle debelenip duruyoruz.

Oysa tıpkı "kanun hükmünde kararname" misali siyaset stratejisyenleri tarafından yazılıyor-çiziliyor ve tiyatro oyunu gibi oynanıyor.

Siyaset falan yapıldığı yoktur!

Yeni dünya düzeninde işler böyle yürütülüyor, isteseniz de istemesenizde!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..