Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Facebook cep telefonu!

Facebook cep telefonu!
 

Facebook Telefonu


Merhaba,
Cep telefonu işine Facebook da girmeye çalışıyor anlaşılan. Ne diyelim hayırlısı olsun :)
TechCrunch’ta yayınlanan bir haber gündeme bomba gibi düştü. TechCrunch haberinde Facebook‘un gizlice bir cep telefonu üzerinde çalıştığını okurlarına duyuruyordu. Konuya yakın bir kaynaktan alındığı söylenen habere göre Facebook‘un bu çok gizli cep telefonu projesinde Facebook’un İPhone uygulamasının geliştiricisi Joe Hewitt ve Google’ın Chrome işletim sistemi eski yöneticilerinden Matthew Papakipos görev alıyordu.
Daha önce Google‘ın telefonunu da henüz ortada yokken haber yapan TechCrunch’ın yakaladığı bu iddia kısa sürede sosyal medyada kulaktan kulağa yayıldı ve pek çok haber sitesinde ve Blog’unda haber oldu. Daha sonra bu konuyu ciddiye alan yayınlardan Business Insider bir de Silikon Vadisi kaynaklı, Facebook telefonunun Google’ın Android işletim sistemi tabanlı olduğunun “kesin” olduğunu belirtince iş daha da ciddiye bindi.
Resmi açıklamaya göre ortada bir Facebook telefonu yok ama haber ilk ortaya atıldığından beri çok kişi bu konuya kafa yordu ve konuyla ilgili yorum yapan pek çok kişi Facebook‘un kendi telefonunu geliştirmesinin çok mantıklı olduğu sonucuna vardı. Belki şimdiye kadar Facebook‘un aklında kendi cep telefonunu üretmek yoktu ama bu yorumlardan sonra düşünmeye başlaması sürpriz olmaz…
Bu sırada haberin ilk kaynağı olan TechCrunch yapılan resmi açıklamadan tatmin olmuşa benzemiyor. Facebook’un haberi yalanlaması üzerine TechCrunch hazırladığı ikinci yazıda Google’ın, Microsoft’un ve hatta Apple’ın bile benzer haberlerini başlarda yalanladığını ve Facebook‘un da aynı yolu izlemekte olduğunu söyledi.
Yani TechCrunch iddiasında ısrarcı. Facebook’un da en azından yakın zamanda açıklamasını değiştirmesi mümkün görünmüyor. Bu durumda bu konuyla ilgili daha pek çok dedikodu duyacağız gibi görünüyor…
Siz ne dersiniz, Facebook da bir telefon geliştirsin mi?

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..