Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '20

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Facebook İçin Öneriler

Facebook, sosyal medya pazarlaması konusunda önemli araçlardan biridir. Buradan hareketle Facebook’ta başarılı olmanız için bazı ipuçlarına ihtiyacınız olacaktır. İçerikleriniz için uygun bir zamanlama planı yapmanız gerekiyor. Bu planlamada sizin istediğiniz zaman diliminden ziyade takipçilerinizin paylaşımlarınıza en çok ilgi göstereceği zaman dilimini bulmanız daha faydalı olacaktır. Takipçilerinizin paylaşımlarınızı rahatça ve geniş vakitleri göreceği saatleri tercih etmelisiniz. Bu saatlerle ilgili net bilgiler vermek doğru olmasa da pek çok hesap yönetimdeki denemelerden ve istatistiklerden yola çıkarak sabah saat 10.00 öğleden sonra 16.00 ve gece 22.00 saatleri paylaşım için uygundur. Ancak siz yine de hedef kitlenizin eğilimlerini göz önünde bulundurarak kendinize özel saatleri belirlemeye özen gösterin. Her sabah belirlediğiniz saatlerde sayfanızın takipçilerine uygun bir motto ile güne başlamayı tercih edin. Facebook üzerinden takipçilerinizle etkileşiminizin yüksek olmasını istiyorsanız, sizin onlara göstermek istediğinizin dışında onların görmek istedikleri çoğunlukta olmak üzere bir strateji belirleyin. Takipçi odaklı içerikler üretmeli yine söylemek istediklerinizi söylemeli ancak kullanıcıların ilgisini çekecek içeriklerle aranızda bir bağ kurarak onlarla buluşmanız, aynı dilden konuşmanız mümkün olacaktır. Takipçilerinize göstermek istediklerinizi ve onların görmek istediklerini harmanlamayı başarırsanız hedef kitlenizi yakalamış olursunuz.

 

Facebook sayfanızın takipçileriyle daha fazla etkileşim elde etmek için geçmişte yaptığınız paylaşımların raporlarına bakmayı unutmayın. Böylece hangi paylaşımda kullanıcılar sizinle daha çok etkileşime geçmişse aynı yolu takip ederek benzer içeriklerle takipçilerinizle buluşursanız başarıya ulaşmış olursunuz. Paylaşımlarınızda hazır/stok görseller yerine hayatın içinden hedef kitlenize uygun gerçek fotoğrafları kullanarak etkiyi artırabilir içeriklerinizi kişiselleştirmiş olursunuz. İçeriklerinizin altına gelen soruları ya da Messenger’dan sayfanıza yöneltilen soruları yanıtsız bırakmayın. Sayfa kullanıcılarınızı onere edecek şekilde onları önemsediğinizi göstererek yanıt verin. Yanıtsız kalmayan her soru takipçilerinizle ilgilendiğinizi onlara değer verdiğinizi gösterir. Böylece hem etkileşiminiz artar hem de kullanıcılar üstünde pozitif etki yaratırsınız.

 

Paylaşımlarınız takipçilerinizi ilgilendiren türden onlara yeni bilgiler veriyor olsun ve kullanıcılar sayfanızda aradıklarını bulabilsinler. Hedef kitlenizi paylaşımlarınızdaki cümlelerle sıkmayın. Cümlelerinizin kısa, net ve anlaşılır olsun. Takipçilerinizi içeriğinizi paylaşma konusunda tetikleyecek ifadeler kullanmaya özen gösterin. Bunlarla birlikte takipçilerinizden içeriklerinizi paylaşmalarını için desteğe ihtiyacınız olduğunuzu onlarla paylaşın. Böylece aranızda duygusal bir bağ oluşturmuş olursunuz. Yarışmalar, kampanyalar düzenleyerek takipçilerinizin içeriklerinizi paylaşmasını da tetiklemiş olursunuz. İçeriklerinizde görsel ve metinleri dengelemeye çalışın. Görsel olmadan da yalnızca mesaj paylaşabilirsiniz. Kelimelerin gücünü unutmayın. Bunun için de lafı kısa kesin. Net olun, hedef kitlenizi sıkmadan onları eğlendirerek düşünmeye sevk edin. İnsanlar Facebook sayfalarına uzun uzun laf kalabalıkları okumaya girmez. Takipçiler ilgi alanlarına uygun sayfalara hızlıca bilgi almak ve etkili görseller görmek maksadıyla dâhil olurlar.

 

Facebook sayfanızda üst üste içerikler paylaşarak buna da takipçilerinizin ilgi göstermesini beklemeyin. Bunun yerine haftanın belirli günlerinde hizmetlerinizle ya da ürünlerinizle ilgili takipçilerinize sorular yöneltin ve bir memnuniyet araştırması yapın. Bunu yaparken de takipçilerinizi ödüllendirmeyi ve onlarla bağ kuracak şekilde içerikler üretmeyi ihmal etmeyin. Mutlu hafta sonlarınız olsun.

 

 

 

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..