Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '10

 
Kategori
İnternet
 

Facebook'ta Büyük Skandal!

Facebook'ta Büyük Skandal!
 

Kişisel bilgilerininiz başkalarının elinde!


Merhaba,

Durup düşünmeden Facebook kullanan ve her türlkişisel bilgisini, nerede ne zaman ne yaptığını sorgusuz sualsiz Facebook'a veren insanların başı ileride daha çok ağrıyacak. Çünkü bu kadar kıymetli olan kişisel verilere kimse uzun süre sessiz kalamaz. Bakın neler olabiliyor !

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin internet sitesi, popüler sosyalleşme ağı Facebook'taki birçok uygulama sayesinde şirketlerin, milyonlarca kullanıcının kimlik bilgilerini elde ettiklerini yazdı.

Habere göre, Facebook'taki en popüler uygulamaların programcıları, profillerinin tamamen özel olması için gizlilik seçeneğini kullananlar dahil, kullanıcıların veya arkadaşlarının isimleri gibi kimlik bilgilerini internet araştırma ve reklam şirketlerine ulaştırıyor.

Bu uygulamanın Facebook ilkelerinin ihlali anlamına geldiğini ve sosyalleşme sitesinin kullanıcılarının verilerini koruma kabiliyeti konusundaki soruları tekrar gündeme getirdiğini belirten gazeteye açıklama yapan bir Facebook yetkilisi, kullanıcıların kişisel bilgilerinin sergilenmesinin önüne geçilmesi için çok etkili önlemler alacaklarını kaydetti.

''Bir kullanıcının kimliği arama motoruyla veya bir uygulamayla bulunabilir ve yayılabilir ancak bir kimliğin bilinmesi, Facebook'ta kimsenin kişisel bilgilerine ulaşma imkanı vermez'' diyen Facebook yetkilisi, site tarafından gündeme getirilen sorunun çözümü için yeni bir teknoloji kullanacaklarını belirtti.

Wall Street'de yapıaln açıklamaya bakın

"Wall Street tarafından yapılan araştırmada, özellikle 59 milyon kullanıcının oynadığı Zynga Game Network'ün Farmville oyunu, Texas HoldEm Poker ve FrontierVille'in aralarında bulunduğu 10 popüler Facebook uygulamasının kullanıcıların verilerini başka şirketlere ilettiği günışığına çıktı. Bu uygulamaların büyük bölümü, Facebook'a dışardan çalışan programcılar tarafından oluşturuldu."

Bu arada, Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung da Facebook'taki gizlilikle ilgili bir açığın, sosyalleşme sitesinde hesabı olmayan internet kullanıcılarının listelerine ulaşma imkanı sağladığını bildirdi.

Bu kişisel veriler daha çok istenmeyen grupların eline geçecek arkadaşlar.

Çünkü maalesef para karşılığı satılıyor...:(

Sevgiler

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..