Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '07

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Fark yaratmak...

Fark yaratmak...
 

Fark yaratmak nedir? Yaratıcılık insanın doğasından mı olmalı, kime ve neye göre fark yaratmalıyız? En önemlisi fark yaratan olmaktan öte bir şey; başkasının sahiplenmemesi, göz koymaması! Ama maalesef günümüzde herkes bir şeylere ortak olma derdinde. Az olan şey her zaman değerlidir ya hani... Hak mı bu, hukuk mu? Tam da ortasındayız bu gerçeğin, insanların yeni bir şeyler üretmek yerine, üretenlerden faydalanmak istemesi, aslında isteksizlikle doğru orantılı.

İhtiyaçlardan yenilikler doğar; tüm yeni icatlar, fikirler genellikle hep ihtiyaçlardan doğmuştur. Bütün insan kaynaklarının amacı sadık çalışan yetiştirmektir, oysa sadık çalışan yenilikten yana değildir. Sadakatinin bir parçası olarak algılanmayacak diye endişe duyar! "Eski köye yeni adet mi getiriyorsun" diyenler en sadık olanlardır. En sadık olan çalışanlar, aslında şirketin önünü en çok tıkayanlardır. Yani bu durumda; süreki kendimizi geliştirmeli, değişime açık olmalı, yeni fikirler üretmeli ve en önemlisi tutuculuktan sıyrılmalıyız.

Fark yaratmak ille de bir şey icat etmek değildir. İşiniz ile ilgili problemlere çözüm üretmek, sorunlara farklı bir açıdan bakmak bile fark yaratmaktır bence... Sorumluluk duygusunu hiç elimizden bırakmamak, çalışma eyleminin en gerekli koşuludur.

Yaratıcı dolu günler dileği ile...

 
Toplam blog
: 20
: 2010
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Mimari Restorasyon mezunuyum. Uzun zamandır doğal, tarihsel ve kültürel ko..