Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

farkındalık ile mutluluk

Bir hayaliniz ya da hedefiniz yoksa bu durum yaşamınızda hayattan zevk almamanıza, mutlu olmamanıza ve hayata karşı motivasyonunuzun düşmesine sebep olur. Eğer siz de büyük hayalleri olan ama bugüne kadar sadece hayalde bırakanlardansanız; bir durun ve şunu da sorun kendinize ben bu hayallerime inanıyor muyum? Cevap evet ise; iyide o zaman neden hayalden gerçeğe dönüştür müyorum? Beni alıkoyan ne? Neleri yapmak ya da yapmamak beni ve zihnimi dengede tutar? Hayatımda memnun olmadığım neler var ve bunlardan hangilerini, nasıl değiştirebilirim?
 
Sürekli endişe duyuyorsanız, kaygılarınız sürekli beyninizi kemiriyorsa, geçmişe takılıp bugünü yaşayamıyorsanız hatta suçluluk ve pişmanlıktan kurtulamıyorsanız, yıpratıcı olumsuz duygular sizi yönlendiriyorsa, hatta sadece anlam veremediğiniz şeyler için bile canınız sıkılıyorsa bu durumda farklı yöntemlerle hayatı yeniden şekillendirmenin zamanı gelmiştir.
 
Bir şeyler istediğiniz gibi yürümüyorsa, dilekleriniz gerçekleşmiyorsa; önce kendi enerjinizi, hayata bakış açınızı, size engel olan davranışlarınızı değiştirmeyi seçerek başlayabilir, yaşam şeklinize detoks yapmaya başlayarak hayatınızın her alanına dokunabilir,  detoksu hayatınızın her alanında (sağlık, kariyer, ilişkiler, yaşam alanı, eğlence) yapabilirsiniz.
 
Kimi  insan yaşadığı alan ya da alıştığı davranış modellerinden çıkmanın hayat konforunu bozacağını düşünebilir. Bu durum değişim konusunda aslında kişinin kendine koyduğu bir engeldir. Halbuki mevcut durumu belki de çok da istediği gibi değildir; ya da çevresindeki insanlar belki de onun bu durumundan hoşnut değildir. Bu durumda değişimin önemi ortaya çıkar. Değişimler biraz sancılıdır ama bir kere mutlu eden sonuçlarını aldığınızda çok daha güçlü hissedersiniz.
 
Kişisel farkındalık ile başlar değişim yolculuğu… Yaşanan tecrübeler sonrasında kişi eğer yaşadığı bazı tecrübelerde kendi bakış açılarının ya da davranışlarının negatif etkiler doğurduğunu fark ediyorsa ve bu anlamda kendisinde bazı değişimler yapması gereğini hissediyorsa uyguladığı stratejilerdeki davranış ve düşünce modellerini esnetebilmesi ve değiştirebilmesi mümkün…
 
Toplam blog
: 5
: 66
Kayıt tarihi
: 18.08.20
 
 

..