Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Fener'e Tokat spor tokadı!

Fener'e Tokat spor tokadı!
 

F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Üçüncü rakibi Tokat spor'u 3-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Maçı izlemeyen birisi ne kadar güzel, Fenerbahçe hep ilklerin(!) takımı diye coşar!

Bildiğiniz gibi maç Saracoğlu Stadı'nın çimleri bakıma alındığı için Olimpiyat Stadı'nda alınmıştı.

Fenerbahçeli oyuncular kendilerini kaf dağının ardında görme huyundan bir türlü vazgeçmiyor.

Rakip TFF 2. Lig Yükselme Grubu takımı Tokat spor, hafife alındığını anladığı anda, oyundan iyice soğumuş olan Fenerbahçeli oyuncuları kendine getirecek, harika bir gölle perdeyi açtılar. Tokat spor 19'da Arif'in nefis golüyle öne geçti. Fenerbahçe biraz utanmış olsa gerek, bu gole 26'da Alex'in kafa vuruşuyla karşılık verdi.

Koskoca ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı ise ilkyarının kopyası gibi, Fenerbahçeli oyuncular adeta yasak savıyor, Tokat sporlu oyuncular kendini gösterme peşinde!

Fenerbahçe’de didinip çabalayan iki oyuncu var. Birisi takımın kaptanı Alex, öbürü küçük takımların büyük oyuncusu Mehmet Topuz!

Ya diğer oyunculara ne demeli?

Defans tamamen çökmüş! Lugano bile gelen topu almak için mutlaka faul yapıyor. Bilica bir şeyler yapmaya uğraşsa da yeterli değil. Solda kelepçeci Vederson, ayağına top gelince birkaç dakika(!) durup düşünüyor. Tabi netice itibarı ile topu kaybediyor. Bekir’den Gökhan Gönül yaratmaya çalışılıyor. Ancak nafile!

Gelelim orta sahaya:

Mehmet Topuz hakkındaki görüşlerimizi yukarıda belirttik. Solda oynayan Uğur Boral, 90 dakika boyunca hiçbir olumlu hareket yapmadı. En kritik anlarda topu ya kayarak kaybetti, ya da hatalı pas verdi. Ortada oynayan, medyanın yeni transferi Özer Hurmacı, her ne kadar çabalıyor görünse de, iki metrelik pasları bile yapamadı! Baroni cephesinde değişen bir şey yok. 20-30 metrekare içinde dönüp durdu!

Ya ileri uç?

Alex takımın kaptanı olduğundan olsa gerek bir şeyler yapmak için didindi durdu. Daum, bu çabanın karşılığını 60. dakikada oyundan alarak gösterdi! Daniel Guiza? “Batı cephesinde değişen bir şey yok”

Oyun biterken şunu düşündüm. Bu tokat spor, Fenerbahçe’den kaç futbolcuyu ilk 11 ine koyar?

Bu maç ve Bursa spor-Tarsus İdman Yurdu maçı bir daha gösterdi ki, maçı isimler oynamıyor! Maçı insanlar oynuyor!

Fenerbahçe bu oyun yapısı ile nasıl bu ligin, kupanın ve Avrupa Uefa liginin lideri olabiliyor? Eğer her alanda lider olan bir takımın oyunu buysa, futbol ölmüş ağlayanı yok!

Tokat sporun yarım kalan tokat atma girişimi, bu şekilde oyun karşısında en kısa zamanda bir başka takım tarafından gerçekleştirilir.

Eşek yükü ile paraları cebe indirenler, sahaya indiklerinde de affedersiniz eşek (her ne kadar eşeklere haksızlık etsek de) gibi çalışacaklar!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..