Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takım Teknik Direktörü belli oldu...

Milli Takım Teknik Direktörü belli oldu...
 

Aylardan beri ülke spor gündemini meşgul eden Milli Takımlar Teknik Direktörü meselesi nihayet bitti.

Milli Takımımızın başına kimler gelmedi ki; Löw, Hiddink, Trapattoni derken TFF sonunda aradığı teknik adamı buldu!

Tercihini yabancıdan yana kullanan Federasyon yetkilileri ünlü bir isimle anlaşmaya vardı!

Türk halkının üç aydır hasretle beklediği Milli takım teknik direktörlüğü uzun süren bekleyişin ardından sonuçlandı.

İspanya'da çok gizli bir şekilde yürütülen operasyonun ardından, TFF yetkilileri Real Madrid'in eski teknik direktörü Bernd Schuster ile el sıkışmış.

Başarılı bir futbol kariyerinin ardından sırasıyla Fortuna Köln, FC Köln, Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe ve Real Madrid'i çalıştıran Schuster'ın adı son olarak La Liga'nın son sırasına demir atan Xerex ile geçiyordu. Türk Futbol Federasyonu, ünlü teknik direktörü Xerex’e bırakmadı!

Bu sürpriz anlaşmanın detayları hakkında fazla bir bilgi olmamasına rağmen, Türk halkına rahat bir nefes aldırdı! Ancak her güzelin bir maliyeti olacağı gibi, Schuster'in de yıllık 4 Milyon Eurocuk maliyeti varmış.

Hatırlayanlarımız bilir, Fatih Terim’in aldığı ücret Meclis sıralarına kadar ulaşmış ve fakirlik edebiyatı yapanlar tarafından gündemin ilk sırasına yerleştirilmişti!

Ülke bu ekonomik kriz içerisinde, kendi içerisinden birisine o kadar ücreti ödeyip ödeyemeyeceği aylarca konuşuldu. Şimdi Bernd Schuster’e verilecek bu paraya ne diyecekler gerçekten merak ediyorum.

Ülkemizdeki bu yabancı hayranlığı, dün olduğu gibi bu günde devam ediyor. Hiç kimse Bernd Schuster’in başarılı olup olamayacağını araştırmadan, düşünmeden kolundan tutup getiriyor.

Şöyle Milli Takımımızın başarılı olduğu turnuvalara bir bakalım. Avrupa Şampiyonasında ilk kez çeyrek finale Mustafa Denizli ile çıktık. 2002 tarihindeki Dünya Kupasında üçüncü olduk. Teknik Direktörümüz Şenol Güneş. Ve 2008 tarihinde Avrupa Şampiyonasında Yarı Finale çıktık ve finali son dakikada yediğimiz bir golle Almanlara kaptırdık. Teknik Direktör Fatih Terim!

Ya takımlarımızın Avrupa arenasındaki başarıları? Yine Türk teknik direktörle geldi. Federasyonun bu yabancı hayranlığını anlamak pek mümkün değil.

Türk Milli takımı diyorsak, başına da Türk teknik adam gelmeli. Yazık oldu dövizlere…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..