Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '19

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe; Berabere...

Çok  keyifli bir maçtı mücadele açısından Göztepe, Fenerbahçe maçı... Göztepe; yeni Antrenörleri ile birlikte daha farklı bir futbol oynuyordu. Onların hücumda birbirine yakın oynayan, savunmada ise topu bırakmayan futbol anlayışları Alanyaspor maçında net gözükmüştü.

Rakibe Az pozisyon verip, sahada maksimum pozisyon yakalamayı da  böylelikle başarmışlardı.

Aynı Alanyaspor ise bu hafta rakibini bol gollü bir skorla geçmeyi başarmıştı.

Castro çok formdaydı...Top kendilerindeyken seken topları ilk toplayan kişi oluyordu. 

Fenerbahçe'nin daha maç başlamadan önce önlemini alması gerekiyordu aslında...

Halil, Serdar gibi oyuncuları Mossoro ve Napeoloni birlikte hem ceza sahasının önünde Jerome'u kaçırıyor hem de o bölgelerde Gassama ile sürekli pozisyonlar yaratıyordu.

Gassama; fizikman güçlendiği gibi oradaki istikrarını oyunun iki tarafında da gösteriyordu.

Bahsettiğimiz dört oyuncu yetenek açısından benzer gibi gözükebilir ancak her takımda bu 4 oyuncuyu aynı anda bulma şansı hiç yok gibi...

Dün üçü de aynı anda Jerome ile birlikte sahadaydı. Birbirlerini sahada çabuk gören, ayağa iyi pas yapan, direk kaleye gidebilen üç oyuncu...

Jerome da bundan daha fazlasını isteyemezdi herhalde...

Serdar ve Zanka'nın  defansın arkalarına atılan toplarda bu topları kaçırmamaları gerektiğini de yazmıştık. Çünkü Huesca ve Osmanlıspor da oynarken Serdar ; geçen sezon da Halil bu tip topları hemen hemen hiç gözden kaçırmıyordu.

Fenerbahçe'nin maç genelinde mücadelesi olumlu olsa da Jerome'un arkasında ki üçlünün pas trafiğini bozması zor oldu. Belki Vedat ile maça başlamak topu ilerde daha çok tutmak adına bir avantaj sağlayabilirdi

Castro'nun ilk bulduğu golde yine seken bir top ve düzgün bir vuruş golü getirdi Göztepe adına. Golden sonra Beto'nun önemli kurtarışları ve ardından gelen Serdar'ın golü skoru beraberliğe getirdi.

Fenerbahçe ceza sahasına giren toplarda top kolay uzaklaşmadığı zaman Louis Gustavo o bölgelere sürekli yardıma geliyor. Orada Louis Gustavo'nun yardımlaşması güzel ama o top o bölgelere gelmeden rakibin ayağından uzaklaşmalı...

Göztepe adına kazanılan penaltı sonrası; Altay'ın çabuk topu oyuna sokup Kruse'yi  bulması ve ardından gelen Rodriguez'in golü sonrasında sayılmasa da özlenen Fenerbahçe'yi sahada anlatır gibiydi.

Fenerbahçe; dün Tolga'yı oynatmayıp Deniz'i  tercih etmişti. Dün net bir pozisyondan yararlanamadı ama topu kullanmak adına oyunda doğru tercihlerden biriydi.

Altay; Fenerbahçe kalesi adına büyük kazanç. Gerçekten yaşından büyük oynuyor. Bu formunu devam ettirmeli.

Göztepe de oyuna sonradan giren Mossoro, Yasin ve Deniz Kadah ilk yarıda ki taktiği devam ettirmek adına doğru tercihlerdi. İkinci yarıda ceza sahası önüne topları bu değişikliklerle taşıdılar.

Fenerbahçe'nin golü dün gecenin çalışkan isimlerinden Rodriguez'den geldi. Fenerbahçe sağ kanadını da sadece defansta değil ofansta da hissettirmeli.

Victor Moses; Dirar ile birlikte sağ kanadı daha üretken kıldığında Fenerbahçe bir çok maçta bol gollü galibiyetler alabilir.

Golde ise; Vedat'ın topu indirmesi, zaman zaman ortasahaya gelip top alsa bile ceza sahası içerisinde ki artılarını iyice gösterdi.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..