Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, bu kez, Ankara’dan şen dönüyor!

Fenerbahçe, bu kez, Ankara’dan şen dönüyor!
 

Ankaragücü’nün yazgısını kim çizdi?

Ankaragücü, ikinci yarıya iyi başlamış, umut vermişti.

Önce Mersin’de Mersin İdmanyurdu’nu yendi, ardından Ankara’da Beşiktaş ile berabere kaldı.

Sonra?

Hapsi o kadar!

Serbest kalan futbolcular, bir bir gittiler; gelen olmadı. Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun elinde kala kala A 2’de oynayanlar kaldı. Ankaragücü, 28. Hafta’da Karabük’te alınan yenilgiyle resmen küme düştü.

Küme düşen takımların, özellikle “Büyük”lerin canını yaktığı çok görüldü. Onların, Ankaragücü’nden farkı, as oyuncularıyla sonuna kadar mücadele etmeleriydi. Oysa Ankaragücü, farklı konumdaydı.

Futbol adına utanılacak bir durum!

Ankara'yı  yönetenin, Ankaragücü’nün bu duruma düşmesinin sorumlusu değil miydi?

*****

Durumunu anlatmak için sözcük bulmada sıkıntısı çekilecek Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında hiçbir şey yapamayacaktı.

Öyle de oldu.

Ankaragücü, bir hevesle başladı maça; maçın ilk şutu, ilk korneri onlardan geldi.

Oynayabildiği kadar oynayacak, dayanabildiği kadar dayanacak, 90 dakikanın bitmesini bekleyecekti. İlk yarıda en etkili/ tehlikeli atakları da, Fenerbahçeli Bilica’dan geldi. Bilica, öyle güzel bir kafa vurdu ki,  az bir farkla dışarı giden top, neredeyse, Volkan Demirel’i avlayacaktı.

Bilica, ikinci yarıda da, kafasına çarpan topla, neredeyse Ankaragücü adına gol atacaktı.

Fenerbahçe’ye gelince...

Fenerbahçe, kendini yormadı; rakibin durumuna göre, maçı yönlendirdi. Fenerbahçeli futbolcular, kendi aralarında oynasaydılar, belki daha etkili olurlardı. Özellikle, ikinci yarıda ağırdan aldılar. Bunu fırsat bilen Ankaragücü, Fenerbahçe’nin üzerine geldi, ama   gelmiş olmak için geldikleri havası vardı.

İşin, ilerideki dakikalarda zora gireceğini düşünen Aykut Kocaman, tam da değişiklik yapacağı zaman, Mehmet Topuz Fenerbahçe’yi rahatlattı.

*****

Bakan Suat Kılıç’tan “malzeme yardımı” da Ankaragücü’ne “doping” olmaya yetmedi. DHA’dan Ercan Tan’ın haberine göre,  Ankaragücü’nden “ihtiyaç listesi” alan Bakan Kılıç, Ankaragücü’ne şunları gönderdi: 40 kamp eşofmanı, 40 kamp tozluğu, 40 kamp şortu, 50 sweatshirt, 40 kamp ayakkabısı, 30 krampon, 150 forma, 150 şort, 150 tozluk, 50 bere, 50 eldiven, 10 kaleci eldivenini ...

Ankaragücü, bildiğiniz gibi, gün sayıyor. Bakarsın, Lig’den düşme olmasın lafları dolaşıyor ya, bu laflar gerçek olursa, derin bir “Ohhh!” çekecek.

Fenerbahçeli futbolcular, oynanan futbola bakılırsa, Ankara’nın havasına koklamaya gelmişler; kendilerini yormadılar. 3 puanı almak için öyle fazla gole gerek yoktu.

Artık, gözler, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına çevrilecek. Öyle bir maç ki, 6 puan değerinde.. Galatasaray için galibiyet ile beraberlik, “en iyi” olasılıklar. Fenerbahçe için tek “en iyi”i olasılık, kuşkusuz, 3 puan... Aradaki farkın daha da açılmaması için...

Gelecek hafta, Spor Toto Süper Lig’in gidişini etkileyecek önemli bir maç var.

Skor tahmini mi?

Onu falcılara bırakalım.

*****

Stat 19 Mayıs
 
Hakemler: Barış Şimşek, Bahtiyar Birinci, Mehmet Metin

Aankaragücü:   Bayram - Veli, İshak, Aydın, Ümit - Serkan, Orhan Evci (Dk. 46 Mert Erdoğan), Bilal, Gökhan (Dk. 62 Abdullah) - Serol, Aybars

Fenerbahçe: Volkan - Gökhan Gönül (Dk. 88 Orhan Şam), Bilica, Yobo, Ziegler - Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia (Dk. 73 Bienvenu) - Stoch (Dk. 72 Özgür Çek), Sow
 
Goller: Dk. 15 Sow, Dk. 70 Mehmet

Sarı Kartlar: İshak Doğan


TURGUT ÇELİK/ Mersin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..