Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Engin-Guti, Carvalhal ve Kemal Özdeş

Fenerbahçe, Engin-Guti, Carvalhal ve Kemal Özdeş
 

Mahkeme tahliye talebini reddetti..


Sporda şiddet kanunu'nda yapılacak değişiklikle Metris'de tutuklu bulunan yöneticilerin özgürlüğüne kavuşması bekleniyordu.Ancak evdeki hesap tutmadı ve mahkeme 'dosyadaki delillerde şüpheliler lehine, suçlamaları ortadan kaldıracak bir değişikliğin bulunmayışı'nedeniyle avukatların tahliye talebini reddetti.

Asıl fırtına TFF ile FB arasındaki suçlamalardan sonra ortaya çıktı. Basındaki iddialar ve Fenerbahçe yönetiminin de söylediği iki TFF yöneticisinin (Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı) daha iddianame açıklanmamışken, UEFA başmüfettişine 'şikenin kesin olduğunu' söylemesi. Yine iddialara göre Beşiktaş ve Trabzon için net delillerin bulunmadığı söylenmiş. Şimdi Fenerbahçe camiası federasyonu kendilerini Şampiyonlar liginden men etmekle suçluyor. TFF ise yaptığı açıklamada yöneticilerle UEFA müfettişi arasında bir görüşme olmadığını söylüyor. Başmüfettiş Pierre Cornu ise TFF'yi yalanlıyor. Sonuç olarak birileri yalan söylüyor ama kimin doğruyu söylediği belli değil. İnanılmaz bir bilgi kirliliği var. Bence Fenerbahçe yönetimi iddianameyi beklemeli ve o zamana kadar da federasyonla bir savaş içinde bulmamalı kendini. Futbol takımı lig lideriyken başka konularla gündemi değiştirmek kendilerine de zarar verecektir. Yine Fenerbahçe yönetimi ve taraftarlarının herkes bize düşman yaklaşımını da terk etmesi gerekiyor.

Diğer bir konu Guti ve Engin Baytar. Beşiktaşın eski İspanyol yıldızı futbolu bıraktığını ve artık ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini söylemiş. Beşiktaş'ta çok büyük işlere imza atabilir ve siyah-beyazlıların Hagi'si olabilirdi. Kariyeri boyunca sadece Real Madrid ve Beşiktaş için oynadı. Keşke kendini İstanbul'a fazla kaptırmasaydı da biraz daha izleyebilseydik. Gelelim Engin'e; babası Engin'in psikopat tabirini haketmediğini, sadece üzerine çok gelindiğini söylemiş. Evet Engin zaman zaman sıkıntılar yaşadı ama bence de psikopat denecek, tedavi edilmeli denecek kadar da hasta ruhlu bir oyuncu değil. Özellikle son maçta, dikkatli bakanlar görecektir, Sivasspor kalecisi Engin'e önce el-kol hareketleriyle müdahalede bulunup ardından (Elmander gibi) ayağına basıyor. Hakem görse Sivas 10 kişi kalacak ve Galatasaray penaltı kullanacak; ama hakem ilk hareketi görmeyince olan oluyor. Fatih hoca üstesinden gelecektir, Engin de şapkasını önüne koyup düşünmeli ama futbolseverler de önyargılardan ve fanatik tutumlardan vazgeçmeli.

Bir diğer konumuz da Carvalhal..Beşiktaş'ın başına geçtiğinde stajer diyenler bile oldu. Bence de çok büyük bir isim değil. Ama şu ana kadar çok başarılı oldu. Önce disiplinsiz olduğu için Guti'den vazgeçerek herkese bir mesaj gönderdi. Ardından Fernandes'i adam etti tabiri caizse. Beşiktaş derbi maçlarını tamamladı ve liderle arasında sadece 4 puan var, Avrupada da yoluna devam edecekler. Tayfur hoca bu haftasonu Metris'den çıkacak olsaydı, Y. Demirören çok zor bir karar vermek zorunda kalacaktı. Carvarhal, Tayfur Hoca'nın altında çalışır mı ? yada futbolcuların tepkisi nasıl olur ? Bence en azından bu seneyi Portekizli hocayla tamamlamalılar. Tyafur Hocanın da aklanıp özgürlüğüne kavuşsa bile bir süre ara vermesi gerekebilir.

Bir alkış da Manisaspor'un hocası Kemal Özdeş'e..Ülkemizde futbol genelde büyükler üzerinden yorumlanır. Örneğin; Manisa 1 puan almamıştır; Fenerbahçe kötü oynadığı yada hata yaptığı için 2 puan kaybetmiştir ! Bu yanılgıdan bir an önce vazgeçip Kemal hocanın hakkını vermeliyiz. Trabzon ve Fenerbahçe deplasmanlarından hem de uzun süre 10 kişi mücadele ederek puan almayı başardılar. Şu an Galatasaray'la aynı puandalar ve futbol olarak da zevk veriyorlar. Başarılarının devamını dilerim.

GS-FB derbisinin Lille-Trabzon maçıyla aynı gün oynanması da bir ayıptır. Büyük bir yanlıştır. Trabzon tarihinin  en önemli maçlarından birine çıkarken, tüm kamuoyunun gözü derbide olacak. Hala zaman var, umarım bu yanlıştan vazgeçilir ve 2 önemli maçı birbirine kurban etmeyiz. TFF başkanı da Fransa'ya gidip Trabzon'un maçını seyretmeyi tercih edecekmiş, fikstürü değiştirip ikisine birden gidebilmek varken!

Gündemden gözüme çarpanlar bunlar şimdilik. Önümüzdeki günlerde iyice derbi havasını da yakalarız. Ama haftasonu oynanacak maçlar da aynı değerde, unutulmamalı. Beşiktaş'a da Maccabi karşısında başarılar diliyorum.

 http://www.facebook.com/semih.tursen?ref=tn_tnmn

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..