Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, işi kolaylamayı bilmiyor. "Beşiktaş 1-0 Fenerbahçe"

Fenerbahçe, işi kolaylamayı bilmiyor. "Beşiktaş 1-0 Fenerbahçe"
 

Süper Final 4.hafta kapanış maçında, 3 maçta puan yüzü göremeyen Beşiktaş, kendi evinde, Süper Final karşılaşmalarında 3'te 3 yapan Fenerbahçe'yi ağırladı.

Galatasaray'ın kendi sahasında Trabzonspor karşısında 1 puan çıkarabilmesi ile aradaki puan farkını kapatma şansı yakalayan Fenerbahçe, zorlu deplasmandan en kötü ihtimalle 1 puan çıkarma düşüncesindeydi. Son 1 buçuk ayda oynadığı 7 maçta, 2 beraberlik 5 mağlubiyet alan Beşiktaş ise 45 gündür maç kazanamama serisine evinde son vermek istiyordu. 

KADROLAR:

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim, Egemen, İsmail, Ernst, Fernandes (Aurello), Veli, Simao (Ekrem), Quaresma, Almeida (Holosko)

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan (Özer), Bekir, Yobo, Ziegler, Stoch (Bienvenu), Cristian, Selçuk (Emre), Mehmet, Alex, Semih

Beşiktaş maça daha temkinli başlayan taraf iken, Fenerbahçe, rakibe önde pres yapan, alan daraltan, oyunu daha çok orta alanda tutmaya çalışan taraftı. Henüz 3. dakikada Mehmet'in sert ortasına kale önünde Alex ve Semih müdehale edemedi. Dakika 33, ceza alanına giren Fernandes'in kötü vuruşu top dışarı çıktı.

Dakika 35, Semih'in penaltı noktasında bulunan Alex'e yerden pasında, Alex'in topa yumuşak vuruşu ile top Cenk'in kucağında kaldı. Dakika 45, Quaresma'nın ortasında Almeida'nın boş pozisyonda kafa vuruşuna ön direkte bulunan Gökhan müdehale edemedi. (1-0) Bekir'in Almeida'nın yanında olması gerekirken kale direği önünde boşboş durması sonucu, Fenerbahçe basit bir pozisyonda, rakibinin kaleye ikinci gelişinde golü kalesinde gördü, ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

Beşiktaş, ilk yarıda bulduğu golün morali ile ikinci yarıya daha hızlı başladı. Fenerbahçe'nin ağır ve uyumsuz iki stoperi Bekir ve Yobo'nun bıraktıkları boşluklarda, önce Veli ve Almeida, sonrasında Holosko, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı, Volkan'ın müdehalesi ile 3 net gol pozisyonu engellenmiş oldu. Fenerbahçe adına oldukça vasat geçen maç, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe; rakibi Galatasaray'ın ikramını geri çevirmenin yanı sıra, oyuncuların da galibiyet için yeterince çaba harcamaması, taraftar olarak bizi en fazla üzen etkendi. Sakatlıktan kurtulan kaptan Alex, Ernst ve Fernandes arasında kayboldu gitti. Semih ise Egemen'in göz hapsinde 90 dakikayı tamamladı. Oyuna sonradan giren Özer, her maçta olduğu gibi bu maçta da oyuna zerre kadar katkı sağlayamadı.

Fenerbahçe'nin her türlü olumsuzluklara rağmen, her iki kulvarda da göstermiş olduğu beklenmedik başarısı, lig ya da kupa şampiyonu olsun ya da olmasın, tüm futbol kamuoyu tarafından kabul edilmesi gereken bir olgu iken, bizim de taraftar olarak tek beklentimiz, ille de galibiyet değil, bu iki hedefteki çabayı her maçta görmekti. Maalesef bu maç için üzüntü veren durum mağlubiyetten ziyade, takımın vasatı aşamayan performansı idi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..