Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Kadınları ve Çocukları Üzdü!

Fenerbahçe, Kadınları ve Çocukları Üzdü!
 

hurriyet.com.tr


Maç  Öncesi

Futbolumuzda, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, “sadece kadınlara ve çocuklara maç” uygulamasıyla, bir “ilk” yaşanıyor.

Uygulamayı Fenerbahçe’yle başlatan, denizde yalpalayan gemiden farksız TFF, “şike” iddialarıyla başlayan yeni dönemde, bakalım, daha hangi “ilk”lere imza atacak? Yeni dönemi Fenerbahçe üzerinden yürüten TFF, “seyircisiz maç” cezası yerine getirdiği uygulama, bakalım, ne ölçüde yürüyecek?

Soru/lar, başka yerlerde nasıl yanıt bulabilir, bilemeyiz, ama Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’ndaki yanıtı, maç öncesi verilmiş oldu. Anlaşılan o ki, tribünlerin yanıtı, “bütünleşme”ye “dayanışma”ye güzel bir örnek olacaktır.

Fenerbahçe’ye gönül vermiş kadınlar, kimileri de çocuklarıyla bilet kuyruğunda... İçlerinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’na başka illerden de koşup gelen Fenerbahçeli kadınlar da var. Ekranlara yansıyan görüntüler, yüzlere yansıyan inanmışlığı ne güzel yansıtıyor. Gelenlerin, bedava maç izlemekten çok, Fenerbahçe’ye, geçen yılki emekleri yok sayılan futbolculara verecekleri morali/ manevi desteği düşünerek geldikleri açıkça anlaşılıyor.

TFF, aldığı yanlış kararlarla, bir kısım medya Fenerbahçe’ye “kötülük” yapmak isterken, öteden yandan da Fenerbahçe’de, arada bir  birkaç “eskimiş eski yönetici”nin aykırı sesine karşın, bir bütünleşme/ kenetlenmeye götürdü.

Sahadaki başarıyı masa başında gölgeleyen, hesaptan hesaba kolayca para aktarır gibi, “alınteri”ni yok sayanlar, oturup düşünmeli. Tribünleri dolduran kadınlar ve çocukların “mesaj”ını iyi almalı.

Tribünleri dolduran kadınlar, erkeklerden geri kalmıyorlar.

İçlerinde kimler yoktu ki?

Eşini ve oğlunu temsilen gelen, eşinin formasıyla gelen, hasta yatağındaki eşinin isteği üzerine stada koşan; kucağındaki çocuğuyla gelenler, , bilet bulabilmek için okulu kıranlar...

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu’nun içi ve dışı bayram yerinden farksız.

Maç Sırası

Fenerbahçe’de durgunluk, Manisaspor’da bir heves vardı. Öyle ki, forma renklerini bilmeyen, maçın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu’nda oynandığını düşünerek, Manisaspor’u Fenerbahçe sanırdı.

Fenerbahçe’de top kayıpları, oyunu geride kabul eder bir havada olması, tribünlerin coşkusuna uygun değildi. Tribünler ki, tümden doluydu. Erkekler kadar olmasa da, kadınlar ve çocukların desteği az da değildi.

Fenerbahçe, beklenen oyunu ne zaman ortaya koyacak, gol pozisyonuna girecek derken, ilk golü buldu. Fenerbahçe’nin etkisiz/ tutuk oynamasına karşın golü bulmasını, sanıyorum, “Ne de olsa büyük takım” diye değerlendirenler çok olacaktır. Ancak büyük takım, öndeyken, 10 kişi kalmış rakibini yenemiyor, tribünleri dolduran kadınları ve çocukları sevindiremiyorsa... TFF'nin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda uyguladığı bir "ilk", o kadar anlamlı olmazdı!

Maça gideceğim diye sevinen kadınlar ve çocuklar, maç sonunda üzülmesin de ne yapsınlar?

Semih'in son saniye attığı ve ofsayt diye sayılmayan golüne ne demeli?

*****

Fenerbahçe 1 - 1 Manisaspor

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu

Fenerbahçe: Volkan - Bekir (Dk. 81 Orhan Şam), Bilica, Yobo, Ziegler - Dia (Dk. 61 Bienvenu), Selçuk (Dk. 16 Gökay), Cristian, Caner - Alex, Semih

Manisaspor: İlker - Hüseyin, Ömer, Klukowski (Dk. 10 Ferhat), Akaminko - Yiğit İncedemir, Murat (Dk. 82 Bekir Yılmaz), Yiğit Gökoğlan, Nizamettin - Simpson, Kahe (Dk. 52 Mehmet Güven)

Goller: Dk. 41 Dia (Fenerbahçe) / Dk. 65 Bilica k.k. (Manisaspor)

Kırmızı Kart: Dk. 48 Nizamettin (Manisaspor)

Sarı Kartlar: Yiğit İncedemir, Yiğit Gökoğlan (Manisaspor) / Bekir (Fenerbahçe)



TURGUT ÇELİK/ Mersin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..