Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Antep'te Kazandı

Fenerbahçe Antep'te Kazandı
 

Öncelikle maçtan öncesi düşündüğüm; Kuyt haftalardır formsuzdu ve bence 11'de olmayı hak etmiyordu.. Sene başında enerjisiyle azmiyle takıma büyük katkı veriyordu. Ama düşüşe geçti ve enerjisi üst düzeyde olmadığında, kısır oyunuyla kahrı çekilmiyor.

Fenerbahçe maça bu sezon deplasmanda sadece Akhisar'ı yenebilmiş bir takım olarak çıktı. Şaka gibi evet ama gerçek ne yazık ki!..

Aykut Kocaman deplasman fakirliğinin üzerine, bir de son dönem her maç abuk subuk goller yiyerek, geriye düşen takımına güvenmemiş olacak ki, Gaziantep önüne sahada Kuyt ve Sow dışında tamamen savunma yönü daha gelişkin oyuncularla çıktı... Son haftaların parlak oyuncusu Salih'i, bu zor deplasmanda kulübede bırakarak, ilk golü yemeyeceğini düşündüğü onbiri sahaya sürdü.

Mehmet Topal ve Maldonado günündeki Cristian, oyuna verimlilik katmaktan uzaktılar. Bu ikili de, Meireles de rakip ceza alanına yanaşmadılar. Topu genelde Fenerbahçe'ye bırakıp, Turgut Doğan Şahin'le hızlı çıkmaya çalışan Gaziantep karşısında; topla oynayan takım Fenerbahçe olsa da; Sow'un stoperler arasında ezildiği, top alamadığı bir ilk yarı izledik.

İlk yarıda Fenerbahçe adına akılda kalan, Sow'un  alıştığımız rövaşatalarından biriydi sadece. Normalde herkesin kontrol etmeye çalışacağı yükseklikte ve çaprazdan rövaşata vuran Sow; öngörülmesi zor bir futbolcu. Direği sıyıran top, bence kaleyi bulsa gol olurdu. 42'de Gaziantep'in attığı gol öncesi Meireles'e yapılan faulde, çizgide sıkışık alandaki Kuyt'a giden topta, hakem ilginç bir avantaj uygulaması yaptı. Kuyt da doğal olarak kaptırdı. Arkasından Mehmet Topal, Kuytın kaptırdığı topa müdahalede gecikti. Soldan koşan Turgut Doğan ile göbekten gelen Şernas arasında karar veremeyen Egemen; göz göre göre ıskalayınca, iyi vuran Şernas topu filelere astı. DK 42

Bu ıskayı Egemen'e yakıştıramadım. Ya dengesini koruyup ayakta kalarak ikinci hamleyi yapabilir halde kalmalıydı, ya da kayınca o topu kesebilmeliydi. Tabii  topu süren Turgut Doğan'a, peşinden koşan Orhan'ın yetişeceğine güvenmediği de her halinden belliydi.. Egemen hafta içi oynanan maçta iyiydi. Hazır Yobo Afrika Uluslar Kupası'ndayken, düzenli oynayarak Yobo'nun formasını kapma fırsatı varken, istikrarını sağlamalı bir şekilde. Oysa o maç boyu adeta Volkan'a yapışık oynayarak, hatların birbirinden kopuk oynamasına neden oldu  sadece.

Gökhan'ın olmadığı zamanlarda sağ bek tercihi Mehmet Topuz olmalı. Orhan Şam Fenerbahçe'nin oyuncusu falan değil! Yeterince çabuk değil, pozisyon almayı bilmiyor, adam geçemiyor. Kafasında düşündükleri de nadiren ayaklarına yansıyor... Gol olan pozisyondan önce, bir kez de Bekir'i iki adamla öyle bir yanlız bıraktı ki; bu da çok rahat gol olabilirdi. Golün de neredeyse kopyası gibi bir pozisyondu. Doğan Şahin onu her pozisyonda haşat etti, sürekli arkasına sarktı.

Topuz'u oyun tarzı olarak Hamit'e benzetmişimdir hep. İkisinden de güçlü olduklarında ne alacağın bellidir. Hamit'in de geçmişte sağbekte verimli oyunlar çıkardığını hepimiz biliriz. Güven aralığı açısından Cristian'ı değerlendirdiğimizde mesela, sıkıntı çok büyük.

Mehmet Topuz'un yıl sonunda sözleşmesi bitiyor. Hatta sözleşme yenilenmeyeceği ve onun Kayseri'ye döneceği iddiaları bile var. Ben kalmalı diye düşünenlerdenim. Topuz sakatlık sonralarında, kondüsyonu düşük olan zamanlar dışında, güven aralığı yüksek bir futbolcu. Sahaya sürdüğünde ne alabileceğini üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorsun.

İkinci yarıya Semih Şentürk'ü alarak başlayan Fenerbahçe, ilk yarıdan farksız bir görüntü sergilerken, ev sahibi ekip kontra ataklarda cömertce pozisyonları harcadı. Semih aldığı topların genelini olumlu kullansa da ,arkadan ve kanatlardan yeterli destek gelmeyince boşa çırpındı başlangıçta.. Pozisyonu hem hazırlayıp, hem de bitirmek için didindi durdu

54. dakikada Mehmet Topuz'u bir duran topta geride tek başına bıraktılar. Dönen pozisyonda çok ilginç bir şekilde Topuz ikiye bir yakalandı.Deparla kulvarı kapatan Topuz, Cenk'in koşusunu müthiş karşıladı. Cenk topu çekip içeriye pas atsa, gol olurdu. Ancak o açıyı daraltan Topuza rağmen vurdu, dışarı gitti! Mehmet Topuz bir oyuncunun yapabileceği en başarılı savunmayı yaptı, derslikti.

65'te sağdan hareketlenen Mehmet Topal, kayarak dokunduğu topu Sow'a aktardı, Sow da dönerek yaptığı vuruşla Fenerbahçe'nin skoru dengelemesini sağladı.

71'de Doğan Şahin bu pozisyonda solda topu iki kişiden söktü ,topu sürdü, çaprazdan uzak doksana müthiş vurdu. Son dönemde performansını eleştirdiğim Volkan'ın kurtarışı harikaydı, adeta fotoğraf çektirdi.

75. dakikada oyuna Caner'in girmesiyle hareketlenen Kanarya, 82'de Semih'le golü buldu ve mücadeleyi 2-1 kazandı. Son haftaların başarılı ismi Salih de son bölümde , Moussa  Sow'un yerine girerek, topun Fenerbahçe'de kalmasına katkı vermeye çalıştı.

3 maçtır maça bariz etki ediyor. Elazığ maçında 2-0 dan 2-2 yi bulan Fenerbahçe'nin hırsı ve oyun zekası olmuştu, hafta içi gol atan ayağı oldu, şimdi ise hem oyunu düzelten, hem de maçı kurtaran golü atan!

Bir güzel gol fırsatı daha düştü önüne sol ayak içiyle vurdu. Sol çaprazdan kaleciye nişanladı, üstüyle vurabilseydi muhtemel girerdi. Ama o pozisyona da Semih giriyor işte, Bazı futbolcuları top sever görünür, oysa doğrusu futbolcu doğru pozisyon almayı bildiği, sezgilerinin güçlü olduğudur. Helal sana Genç Semih! Böyle devam..

Attığı golde; defans arkasına ofsaytı da kollayarak harika sarktı, kayarak bu kez sol ayağının üstüyle vurdu. Kaçırdığı pozisyonda sol ayağıyla vurmasına kızanlar oldu, Semih sol ayağıyla plase bile yapabilen bir futbolcu, bilmiyorsan sus be arkadaş!

 
Toplam blog
: 45
: 444
Kayıt tarihi
: 28.10.12
 
 

Futbola, basketbola voleybola meraklıyım. Diğer pek çok sporu da izlerim. Bunlarla ilgili yazılar..