Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Bursaspor(K) maç öncesi yorum

Fenerbahçe-Bursaspor(K) maç öncesi yorum
 

İsmail Şencan


Bursaspor ofsayt gol yemeyecek!

* Lugano, Santos, Christian en az beş maç oynatılmamalı. “Para verdik oynatacağız” hesabı formayı değersizleştirmekten başka bir işe yaramıyor.

* İlk Sivasspor maçında Santos, ikincisinde Uğur yıldızlaştı. Santos'un diğer maçlarda ne oynadığına bakarsak Uğur'dan beklentiyi yüksek tutmamak gerekir.

* Sert geçmesi olası oyunda Özer’i korumaya almak iyi fikir. Topuz hücum oyununa katkı sağlayamasa da duran toplarda katkı sağlayabilir.

* Fenerbahçe’nin içeride son oynadığı Denizlispor maçı oyununun esas alınması halinde Bursaspor’un elini kolunu sallayarak kazanması gerektiği düşünülebilir. Ancak bu akıl yürütme yanıltıcı olur. Fenerbahçe rakibe göre oynuyor.

* Volkan Şen, Uğur/Özer tarafından yalnız bırakılması olası Santos’u zorlayabilir. Benzer çıkışlar Santos ile Fenerbahçe tarafından da yapılabilir. Volkan Şen'in maça başlayacağı çizgi oyunu açabilir.

* Duran toplar iki takımın da silahı (Alex, Tandoğan). İki takım da ceza sahası çevresinde olabildiğince dikkatli olmalı ve rakibe olabildiğince az duran top fırsatı vermeli. Zapothocny, Lugano, Topuz favoriler.

* Bursaspor geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan maçta olduğu gibi kendi oyununu Fenerbahçe'ye kabul ettirmek isterse kaybeder. Bildiklerini oynamalılar, Bursaspor/Sağlam iyi düz.

* Ozan İpek, Ernst'e yaptığı hareketin benzerini Emre'ye yaparsa maç yarıda kalabilir! Sağlam’ın elinde bir Cangele varsa onu Emre’ye yakın oynatmak akla yatkın! Santos, Christian varlığı da bu konuda iş görebilir!

* Ligdeki maçta ön alanda oynayan oyuncular fazla arzuluydu ve bu takımın ön alanda yaptığı top kayıplarının artmasına neden olmuştu. Turgay, Sercan, Volkan bu konuda uyarılmalı. Aksi takdirde Fenerbahçe Bursaspor’a baskı kurar.

* Bursaspor’un kondisyonu iyi; oyunların devamında ayakta kalan takım. Bu birden farklı geriye düşmemeleri halinde oyunun son bölümlerinde onlara avantaj sağlayabilir ve oyunun son bölümlerinde tempoyu Bursaspor ayarlayabilir.

* İsmail Şencan maçın yardımcılarından. Bursaspor ofsayt gol yemeyecek! Şencan üst üste iki maçta, iki büyük takımın dört golünü iptal etmişti! Şencan Türkiye’de bir büyük takımın, maçlarında görev almasını en az isteyeceği yardımcı.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..