Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Çok Zorlandı

 

Fenerbahçe, ligde Galatasaray derbisi öncesi karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-1’lik skorla galip gelirken zorlandı.

Maça Fenerbahçe golle başladı. 5.dakikada Cristian, düşerken vurduğu topla takımını 1-0 öne geçirdi. Erken gelen bu gol Fenerbahçelileri rahat bir karşılaşma izleyeceklerini düşünmeye yöneltti. Ama ilerleyen dakikalar bunun tersini gösterdi.

Sahada iyi bir görüntü veremeyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor 18.dakikada Volkan’ın hata yapıp sektirdiği topa Webo’nun vurmasıyla beraberliği yakaladı.

Bundan sonraki dakikalar tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor 4-3-2-1 sisteminde orta alanda kümelenip kapanırken Fenerbahçe de rakip kaleye ulaşabilecek hiçbir atak geliştiremedi. Sow ileride çok yalnız kaldı. Caner insiyatif almadı. Böylece Fenerbahçe ilk yarıyı gol atmasına rağmen pozisyonsuz bitirdi.

Aykut Kocaman ikinci yarıya Mehmet Topal- Sezer değişikliğiyle başladı. Böylece Cristian orta alanda Meireles’in yanına geçerken Sezer de forvet arkasına geçti. Ama 4-2-3-1 sistemi değişmedi.

Bu değişikliğin de etkisiyle olacak sarı- lacivertliler ikinci yarıya daha iyi başladılar. Fenerbahçe bu devrenin başında ciddi pozisyonlar buldu. Fakat bu baskı da 58.dakikaya kadar sürdü. Bu dakikadan sonra oyun yine eski haline döndü.

Aykut Kocaman bunun üzerine 67.dakikada Hasan Ali’yi Krasiç ile değiştirdi. Böylece Caner sol beke geçerken Krasiç de sol önde yerini aldı. Aykut Kocaman böylece ileride daha fazla etkinlik kazanmak istedi.

Nitekim Fenerbahçe 79.dakikada kullandığı on beşinci kornerinde Bekir ile ikinci golüne ulaştı.

Bülent Korkmaz bu golden sonra değişikliklere gitti ama sonucu değiştiremedi.

Bu maçta incelenmesi gereken birkaç husus var. Birincisi Bülent Korkmaz’ın ilk on bir tercihi. Bülent Korkmaz, tamamen savunma ağırlıklı bir on birle sahaya çıktı. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyespor hiçbir varlık gösteremedi. Mahmut ve Zeki nerdeyse her topu Fenerbahçeli futbolculara kaptırdılar. Mahmut’a 84.dakikaya kadar sabreden Bülent Korkmaz ikinci golü yedikten sonra değişikliklere gitti ama iş işten geçmişti. Oysa savunma ağırlıklı oyuncuların arasına ayağında iyi top tutan, top yapan futbolculara da yer verseydi kanımca daha iyi olurdu.

Fenerbahçe açısından dikkat çeken ise sarı- lacivertli futbolcuların aşırı gerginlikleriydi. Bu belki de akılların Galatasaray derbisinde olmasından kaynaklanıyordu. Ama ne olursa olsun bu gerginlik olmamalıydı. Fenerbahçeli futbolcular neredeyse her pozisyonda hakeme itiraz ettiler. Üstelik haksız oldukları açıkça belli olan pozisyonlarda da itiraz ettiler. Böylece tribünleri de gerdiler. Özellikle Gökhan Gönül aşırı gergindi. Üstelik itiraz ettiği her pozisyonda da haksızdı. Sonuçta Aykut Kocaman da onu kaybetmekten korkmuş olacak ki, son dakikalarda Gökhan Gönül’ü çıkarıp Egemen’i oyuna aldı.

Fenerbahçe Alex’i gönderdi ama hala Alex dönemindeki sistemle oynuyor. O zaman Alex’in gönderilmesinin sistemle bir alakası olduğunu söyleyemeyiz. Fenerbahçe bu sistemle sıkıntı yaşıyor. Sarı- lacivertliler kanımca alternatif sistemler üzerinde de durmalılar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..