Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a Arena’da Şok

 

Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasında karşılaştığı PTT 1. Lig temsilcisi 1461 Trabzon’a kendi sahasında 2-1 yenilerek kupadan elendi.

Galatasaray için bu kötü sonu hazırlayan etmenlerin başında rakibi küçümsemek geliyor. Öncelikle karşınızdaki bir Trabzon takımı. Yani bir futbol şehrinin takımı. Ayrıca futbolla az çok ilgilenen herkes bilir ki 1461 Trabzon takımı Trabzonspor’un ikinci takımıdır. Yani Trabzonspor himayesindedir. Takımdaki oyuncuların pek çoğu Trabzonspor’dan kiralık gelmişlerdir. Özetle 1461 Trabzon takımı üzerinde Trabzonspor’un büyük ölçüde etkisi vardır.

Bir başka nokta, 1461 Trabzon takımı PTT 1. Ligde zirve mücadelesi yapan dişli bir takımdır. Şu anda ligde lider Kayseri Erciyesspor’un 3 puan gerisinde ikinci sırada yer almaktadır. Maçlarını izlediğinizde mücadeleci, kolay yılmayan ve sonuca gidebilen bir takım olduğunu görürsünüz.

Açık söylemek gerekirse kura çekimi sonrası Galatasaray’a 1461 Trabzon çıkınca böyle bir sonucun ortaya çıkabileceğinden şüphelendim. Çünkü Süper Lig dışında PTT 1. Lig’i de takip eden biri olarak 1461 Trabzon’u tanıyordum ve Galatasaray’a dişli bir rakip olacağını da tahmin ediyordum.

Fakat Galatasaraylı yetkililer ve futbolcular her halde rakipleriyle ilgili bu analizleri yapmamışlar. Çünkü maçın başlamasından itibaren bu kendisini gösterdi. Galatasaray rakibini küçümsedi, gerekli önlemleri almadı.

1461 Trabzon ise iyi mücadele etti, sahaya iyi yayıldı ve alanları daralttı. Böylece Galatasaray’a oynayacak alan bırakmadı. Zaten Galatasaray da özellikle ilk yarıda hiçbir şey oynamadı. İkinci yarıya baskılı başlayan sarı- kırmızılılar özellikle son 25 dakikada baskıyı arttırdılar. Fakat bu bölümde iki topu da direkten dönen Galatasaray sonucu değiştiremedi.

Galatasaray açısından özellikle defansta oynayan futbolcuların hiçbir arada oynamamaları gündeme getirilebilir. Ama bu bahanenin ötesine geçemez. Bununla birlikte bu futbolcuların hazır olmayışları ve özellikle ilk yarıdaki hatalar zinciri dikkat edilmesi gereken bir konu.

Üstüne üstlük 1461 Trabzon karşısında Hamit, Elmander, Engin, Emre gibi isimlerle desteklenmiş bir kadro vardı. Bu kadroya daha sonra Aydın, Amrabat ve Yekta da dahil oldu. Gelgelelim özellikle Hamit kendisinden beklenileni yine veremedi. Hele Cris yaptıkları ve yapmadıklarıyla sonucu etkiledi. İlk golde penaltı yaptırdı, ikinci golde müdahalesi yetersiz kaldı. Ceyhun, büyük ümitlerle gelmişti. Ama iki yıldır hala beklenen patlamayı yapamadı. Engin ve Elmander formsuzlar.

Sonuçta Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalamadı. Sarı- kırmızılıların bu maçtan çıkaracakları çok dersler var. Bazen bir musibet bin nasihatten daha iyi olur.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..