Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Gaziantep’te Coştu

Fenerbahçe Gaziantep’te Coştu
 

 

Öncelikle Özgecan Aslan’a Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. İnsan duyduklarına inanamıyor. Pek çok kişi ‘’ bunu yapanlar insan olamazlar ‘’ diyor ama ben de diyorum ki, doğada hiçbir hayvan, başka bir hayvana ya da canlıya böyle bir vahşet uygulamaz. Doğada bu vahşeti yapabilecek tek canlı insandır.

Yazık, hem de çok yazık. Bu vahşilerin en ağır cezaları almalarını diliyorum. Ama hiçbir şey Özgecan’ı geri getirmeyecek.

Bu ortamda maç yazmak zor, hem de çok zor. Hayatımda yazarken zorlandığım pek çok yazı oldu. İşte bu yazı da onların başında yer alacak.

Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanında 5-0 kazandı. Ama özellikle maçın ilk yarısı Fenerbahçe için hiç de kolay geçmedi.

Sarı- lacivertliler 7.dakikada Emenike ile 1-0 öne geçtiler. Ancak 10.dakikadan sonra oyunda üstünlüğü kaybettiler.

Gerçekten de 10.dakikadan ilk yarının sonuna kadar maçın tek hakimi ev sahibi Gaziantepspor’du. Kırmızı- siyahlı takım bu bölümde en az altı pozisyon yakaladı. Bunların ikisi çok net pozisyonlardı. Hatta bir tanesinde boş kale yerine topu Alves’e nişanladılar.

Elbette, Fenerbahçe’nin bu kadar çok pozisyon vermesinin bazı nedenleri vardı. Bunun en temel nedeni orta sahanın aksamasıydı. Bu aksamayı yaratan temel futbolcu da Diego idi. Diego’nun aksaması Emre ve Mehmet Topal’ı da etkiledi. Onlar etkilenince bekler de etkilendi. İlk yarıda ne Caner, ne de Gökhan Gönül ileri çıkabildiler.

İsmail Kartal, ikinci yarıya Diego- Selçuk Şahin değişikliğiyle başladı. Bu değişiklik Fenerbahçe’deki bütün sorunları çözdü. Her ne kadar Gaziantepspor, ilk yarının verdiği güvenle ikinci yarıya iyi başlasa da Fenerbahçe, artık pozisyon vermiyordu. Emre ve Mehmet Topal da rahatlamıştı. Artık bekler de, özellikle Caner, rahatlıkla ileri çıkabiliyordu.

İşte böyle olunca Fenerbahçe arka arkaya golleri atmaya başladı ve kısa bir süre içinde skor 5-0 oldu.

5-0’dan sonra Gaziantepspor’un cılız atakları olduysa da skoru değiştirmeye yetmedi. Zaten ev sahibi takım, özellikle üçüncü golden sonra oyundan tamamen düştü.

Halis Özkahya, Fenerbahçe’nin penaltısından önce Egemen’in Erdem’e yaptığı penaltıyı vermedi. Gökhan Süzen’in Alper’e yaptığı benzer harekette ise hemen penaltı noktasını gösterdi.

Özetle, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ikinci yarının başında yaptığı Diego- Selçuk değişikliğiyle maçın farklı kazanılmasında etkili oldu. Diego’nun Gaziantepspor gibi dirençli takımlara karşı oynaması zor gözüküyor.

Ancak Fenerbahçe’nin rotasyona uygun kaliteli isimlerden oluşan kadrosu sarı- lacivertliler için çok büyük bir şans. Bu maçta da bunun örneğini gördük. İşte bu kadro avantajı nedeniyle Fenerbahçe’yi şampiyonluğun en güçlü adayları arasında görmeye devam ediyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..