Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe gerçeği

Fenerbahçe gerçeği
 

Aziz Yıldırım bu sene çok büyük bir iddia ile takımın başına Daum’u getirip “3 yıl üst üste şampiyon olacak bir takım yarattık” dedi. 8 hafta iyi geçti ondan sonra sıkıntılar, problemler gelmeye başladı.

En başta Daum bu takım için yeterli bir hoca değildi. Neden bu kadar çok alternatif varken Daum seçildi? Ayrıca büyük forvet diye alınan Guiza aslında vasat bir oyuncudan öteye gidemedi. Fenerbahçe’nin isteklerini karşılamak yerine, Fenerbahçe’yi maçlarda bir kişi eksik oynatıyor. Daum’un inatla istediği tek forvet sistemi seyir zevki olmayan “Bir gol at, üstüne yat sistemi” gibi bir şey bu da futbolun izlenme keyfini öldürüyor.

Zico gibi başarısını ispat etmiş bir teknik direktör neden gönderildi, bunu kimse anlamadı eğer şampiyon olamadı diye gönderildiyse çok yanlış bir tutum, şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkmış bir takımın teknik direktörünü sırf bu sebepten dolayı göndermek cahillikten öteye gidemez.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe için çok büyük katkılar sağlamıştır. Bir çok alanda yapmış olduğu başarılar inkar edilemez ama futbol için konuşuyorum sportif başarı yoktur. Bu da olmayınca diğer başarılar gölgede kalıyor. Belki Aziz Yıldırım “Önce kulubü geliştirip güçlü bir kulüp yaparım, sportif başarı kendiliğinden gelir” diyorsa yanılıyor çünkü; “Sportif başarı ile daha büyük kulüp olursunuz”. Vasat oyuncularla elde edilen bir şey olamaz.

Madem bu sene bir değişiklik yapılacaktı bence Aykut Kocaman’ın yanına Rıdvan Dilmen alınıp ve bunda ısrar edilerek, ilerisi için büyük bir yatırım yapılmış olurdu. Hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe iyi bir antrenör ve sportif direktör kazanmış olurdu. Ayrıca sportif direktör kurumu da Fenerbahçe ile iyice anlaşılmış olurdu. Daum konusunda ısrarın sebebini bir türlü anlayamadık çünkü daha önce takımı çalıştırmış biri idi ve çok büyük başarıları yoktu.

Bu sene yine hüsran Avrupa kupalarında Fenerbahçe yok hem de kendisinden çokta iyi olmayan bir takıma elendi, yine suçluların başında Daum ve Aziz Yıldırım geliyor devre arasında en azından takımın zor günleri için birkaç oyuncu alınıp takım takviye edilebilirdi.

Peki seneye ne olacak bu takım ve oyuncularla… Teknik direktörle devam mı edilecek? yoksa yine bir revizyon mu olacak? Yine bir revizyon olacak ise istikrar ne olacak? Bütün bunlar Fenerbahçe’nin önünde dağ gibi duruyor. Fenerbahçe kulübü büyük bir kulüptür bir araya gelinilerek görülen aksaklıkların bir an önce giderilip, Türkiye’de ve dünyada özlenen Fenerbahçe yaratılmalıdır.

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..