Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '12

 
Kategori
Spor
 

FENERBAHÇE HALA UNUTULMADI...

FENERBAHÇE HALA UNUTULMADI...
 



Fenerbahçe için belki de hiç bir zaman hayal edemeyeceği bir sezon oldu. Bu sezon en çok konuşulan en çok tartışılan en çok manşetlerde  olan  takımdı Fenerbahçe. Liverpool taraftarını bilirsiniz..Asla yalnız yürümeyeceksin şarkısını Anfield road ta söylerken dünyanın diline örnek taraftar imajını da kazımışlardı.Fenerbahçe taraftarı da  kendine özgü söylemleri ile belki de dünya da ender görülen taraftar anektodlarından,övgülerinden bir çoğuna  imza attılar.

Takım neredeyse yarıya yakın oyuncusunu kaybetmişti.Alex bir sene daha yaşlanmış,zaman zaman ayrılacak söylentileri ile pek çok kişiyi şaşırtmıştı.Lugano mücadelesi ve hırsı ile takdir toplarken bir anda kendini PSG forması ile bulmuştu.Takım Andre santos gibi sol kanadın dinamosu gibi bir oyuncuyu kaybetmiş,yanına faydasız gibi gözükse de ,mücadele azmi ile çoğu zaman goller de atan Daniel Guiza yı da göndermişti.

 

Daha pek çok sporcu bu şekilde sarı lacivertli formaya veda etmişti.Emenike gibi daha karabükspor forması giyerken uluslararası bir değer olacağını belli eden bir forvet oyuncusu da  bu kategoriye dahildi.

Fenerbahçe iç saha maçlarında aslan kesiliyor ,dışarda ise özellikle defans hattında ki pek çok oyuncu denemesi ve uyumun tam oturamaması yüzünden pozisyon hataları yapıyor,zaman zaman Volkan da buna eşlik ediyor,karabükspor,samsunspor gibi deplasmanlar da istediği oyunu sahaya yansıtamıyordu.Oysaki takıma Moussa Sow gibi belki de son yılların en istikrarlı ve geleceği parlak forvetlerinden biri katılmış,sol kanada alınan Ziegler şampiyonluk sonrası dökülen gözyaşlarının anlattığı gibi sanki kırk yıllık fenerbahçeli olmuştu.Zaman zaman saha içi olduğu kadar saha dışı olaylar da takımın performansına olumsuz etki ediyordu.Buna rağmen örnek bir kararlılık gösterdiler.

Bilirsiniz zirveye tırmanmak ta zordur,zirve de kalmak ta...Everest ' in zirvesine tırmanan İsrailli dağcının zirveyi unutup Türk dağcı arkadaşını kurtarması gibi Fenerbahçe li futbolcular da mücadele ederken birbirlerine olan inançlarını ve saygılarını hiç yitirmediler.Onların bu mücadelesi idi belki de tarafsız gözleri Fenerbahçe ye sempati duymaya iten... Volkan dan başlayarak oyuncuların hemen hemen hepsi kendi güçlerinin üzerinde oynadılar.

Play -off a kaldılar,Ezeli rakiplerini birer birer alt ettiler.Son maça kadar bu coşkuları sürdü..İzlemek te keyifliydi,onları yazmak ta..

Sonunda şampiyonluğu kaçırsalar da yıllardır alamadıkları bir Türkiye kupası ile bu sene biz bu başarıyı hakettik dediler.

Şimdi gündem de avrupa kupaları ve milli takım serüveni var..Ama bu uzun lig maratonun da bu takımın başarıya giden yolda gösterdiği  pek çok işaret hala unutulmadı...

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 

https://twitter.com/#!/oguzakdeniz

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..