Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe İçin Her Galibiyet Bir Kupa

Fenerbahçe İçin Her Galibiyet Bir Kupa
 

Sezonun tamamlanmasına iki hafta kala Şampiyonlar Ligi yolcuları belirlendi.

Avrupa Ligi vizeleri de dağıtıldı.

Son olarak, seneye Turkcell Süper Lig’de önümüzdeki sene mücadele edemeyecek üçüncü takım da %99 belirlendi.

Artık tek yapmamız gereken bir şampiyon çıkarmak.

Şampiyonlukta Fenerbahçe’nin bir puanlık bir avantajı var ama Bursaspor’un da önümüzdeki haftayı oynamadan üç puanla kapatacağını göz ardı etmemek gerekir ki bu da gayet önemli bir avantaj.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe’yi Ankara’da zorlu bir rakip bekliyor. Zira kadro itibariyle tecrübeli ve kaliteli oyunculara sahip Ankara ekibi için Fenerbahçe maçı onlarca yatırıma karşın başarısız geçirilen bir sezonu bir nebze de olsa mutlu kapatmanın en kolay yollarından biri olarak görünüyor ve muhtemelen bu durum Ankaragücü futbolcularının önümüzdeki hafta en büyük motivasyonu olacaktır.

Ancak sarı lacivertlilerin Ankaragücü’nden önce düşünmeleri gereken çok önemli bir rakip daha var o da kupadaki rakip Trabzonspor.

Ne gariptir ki bu maç da bordo mavililer için başarısız tamamlanan sezonu kurtarma maçı olarak görünüyor ve zaten Şenol Güneş de bu durumu açıkça beyan ediyor.

Bu iki zorlu maçın ortak noktası olan Fenerbahçe ise sezon boyunca hiç olmadığı kadar formda ve başarılı. Son yedi maçını kazanan ve 727 dakikadır rakiplerine gol şansı vermeyen sarı lacivertliler hem kupa hem de lig maçına büyük bir motivasyonla başlayacaktır.

Neticede Fenerbahçe için koskoca sezon sadece iki maçtan ibaret oluverdi. Bundan sonra, son maçı kazanacağını düşünürsek, sarı lacivertlilerin her galibiyetinin bir kupa anlamına gelecek olması sanıyorum futbolun cilvesi denilen şey. Daum ve öğrencilerinin bu iki finalden kaç kupayla çıkacaklarını görmek için fazla beklemeyeceğiz.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..