Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '15

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe konsantrasyonu düşük bir maç oynadı.

58. dakikada Emenike’nin attığı golden bir an önceki pozisyonda Karabükspor önemli bir gol fırsatını değerlendirememekle kalmadı, Fenerbahçe ceza sahası çevresinde dört, yarı alanında da dört olmak üzere sekiz futbolcuyla hücumda yakalandı.

Emenike’ye gol pasını veren Caner bir antrenman temposunda bile olmayacak kadar çevresinde tek bir Karabüksporlu oyuncu olmadan topla buluştu ve asistini yaptı.

Kuşkusuz goldeki en önemli katkı Emenike’nin bu sefer ofsaytta kalmamış olmasıydı.

Ve Emenike kendisini bu kadar popüler bir oyuncu yapan ve Karabükspor’da oynarken çokça attığı gollerden birini bu sefer eski takımının kalesine göndermeyi başardı.

Emenike ve Sow bu ve benzeri birçok pozisyonu düştükleri ofsaytlar nedeniyle rahatça harcıyorlar. Savunmanın son adamı nasıl hücum eden oyuncuya göre planını yaparsa, hücumcunun da buna karşı hamleleri olması gerekiyor. Ancak ne Sow ne de Emenike oyun içinde dikkatli olamıyorlar. Son yıllarda hiçbir Fenerbahçe forvetinin düşmediği kadar ofsaytta kalmaları da bunun sonucu oluyor.

Fenerbahçe’yi en son Erciyesspor karşısında bu kadar dağınık ve bozuk izlemiştik. Bu maçtan sonra Fenerbahçe’nin rakiplerine pozisyon dahi vermeyen, baskılı ve giderek de organize oyun oynayan bir takıma dönüşmüştü.

Mersin İY, Başakşehir ve Kasımpaşa serilerinde rakipleri çaresiz kalmıştı.

“Karabükspor ligdeki pozisyonu gereği bu üç takımdan da çok daha güçsüz bir görünüme sahipken özellikle ikinci yarıda nasıl oldu Fenerbahçe’ye karşı üstünlük kurdu veya son dakikaya kadar zorladı?”

Bu sorunun cevabı öncelikle İsmail Kartal’ın zihnini meşgul etmelidir.

Şu çok net göründü ki Fenerbahçe’nin bazı oyuncuları yedek olma kapasitelerinin bile altına düşmüş durumda.

Selçuk Şahin’in doğum günü kutlu olsun, belki maçı kazandıran golü de attı, koştu, koşuşturdu ancak ortaya koyduğu futbol yetmiyor. Oynadığı bölge itibarıyla kesinlikle top kaptırmaması gerekirken takıma geldiği ve oynadığı ilk maçtan itibaren hep aynı hataları tekrarlayan bir oyuncu olmaktan kendini kurtaramadı, geliştiremedi.

Profesyonelliğine diyeceğim hiçbir şey yok ancak bir futbolcunun 12 senede üzerine hiçbir şey koymadan oynamasını anlamak kolay değil.

Selçuk Şahin maç boyunca her tarafa koştu, hatta en fazla koşan oyuncu oldu, gol de attı, daha ne olsun sorusunu hak ediyor olabilir ancak söylemek istediğim şey bundan çok daha başka, daha basit, risksiz ve takımını tehdit etmeyen oyuna dairdir.

Bir diğer futbolcu Mehmet Topuz. Diyebilir ki “ben sağ bek miyim?” kuşkusuz bu soruyu sorma lüksü de olabilirdi ancak Kuyt Hollanda milli takımında sağ bek oynayabiliyorsa Mehmet Topuz bu soruyu sorma şansını kaybediyor.

Selçuk ile Mehmet Topal belki de birbirlerini bozdular ancak o bölgede çok önemli sıkıntılar olduğunu net bir şekilde izledik. Takım buradan oyun kuramadı ve bütün yük Caner, Diego ve Alper’in sıklıkla kullandığı sol kanada bindi.

Gökhan Gönül’ün de fazlasıyla bozuk olması ve etkili oynayamaması burada bir başka faktör olarak yazılabilir.

Sahanın top oynayamaya ne kadar uygun olduğunu bilemiyorum, ancak Kuyt ve Gökhan Gönül’ün çıkma nedenleri bir yana Diego da Alper de ayakta kalmada güçlük çektiler. Alper’in topla hareketlenmesi sırasında her an düşüp sakatlanacakmış hissi veren koşusu bu maçta birkaç defa neredeyse gerçeğe dönüşecekti.

Kuyt da muhtemelen geçen haftadan kalan sakatlığının etkisindeydi.

Bu ortamda Alves ve Egemen’in müthiş performansları, Volkan’ın son dakika kurtarışları Fenerbahçe’ye üç puanı getirdi diyebiliriz.

Emenike, Sow ve Webo’nun son on dakika içinde kaçırdığı goller ise şanssızlıktan öte bir boyuttaydı.

Karabükspor, pozisyonu ne olursa olsun zor bir deplasman, hele Fenerbahçe özelinde çok daha zorlaşıyor ki son üç sezondur puanı bile yok.

Bu nedenle öyle ya da böyle buradan alınmış üç puan çok önemlidir.

Kazanmaya devam ediyor olmak da öyle…

Ligin 34 haftalık serisinde elbette inişler, çıkışlar hatta puan kayıpları olacaktır. Önemli olan sona nasıl ulaştığıdır.

Karabükspor eşleşmesi Fenerbahçe’nin bitse de gitsek şeklinde oynadığı bir maç oldu ve zorlandı. 

 http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..