Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Lige Döndü

Fenerbahçe Lige Döndü
 

 

CAS kararı sonrası büyük hüsran yaşayan Fenerbahçe, Sivasspor’u 5-2 mağlup ederek lige döndü.

CAS kararının hüsranı ve son maçlardaki kötü futbol tribünlere de yansıdı. Daha önceki maçlara göre daha az seyirci vardı. Gelen seyirciler de maç esnasında Aziz Yıldırım’ı ve yönetimi protesto ettiler. Diğer bir grup seyirci ise onlara tepki gösterdiler.

Aslında maç da böyle olumsuz bir ortamda başladı. İlk dakikalarda da sahada çok umut veren bir Fenerbahçe yoktu.

Ersun Yanal, sahaya farklı bir on birle çıkmıştı. Nihayet lisansı çıkartılan Holmen, Selçuk ve Meireles’le birlikte ilk on birde sahaya çıktı. İleri üçlü ise Emenike- Webo ve Kuyt’tan oluşuyordu. Formsuz Sow’u kesen Ersun Yanal, kanada Emenike’yi yerleştirmişti. Sol bekte de yine Caner vardı.

Kanımca bu kadro doğruydu. Maç olumsuz bir skorla sonuçlansaydı bu kadroyu eleştiren çok olurdu. Ancak sonuç ne olursa olsun bu kadro doğruydu. Çünkü Ersun Yanal, tempolu oyun istiyordu, ancak ne Emre, ne Sow ne de Cristian bu tempoyu sağlayabiliyorlardı. Oysa Sivas karşısına çıkan Fenerbahçe, oldukça yoğun tempoda bir maç çıkarmayı başardı. Bence kadroda bir tek Caner tartışılabilir. Kanımca sol bekte Hasan Ali yer almalıydı. Gerçekten de Caner, ikinci yarı bir gol yenmesine neden oldu. Sonuçta O bir sol bek değil. Üstelik Hasan Ali de ileri çıkabilen bir bek.

Fenerbahçe’nin bu kadar farklı gözükmesinin temel nedeni Holmen’di. Holmen oynadığı mükemmel futbolla parmak ısırttı. İşin gerçeği, Holmen alındığında ben de dudak bükmüştüm. ‘’ İyi futbolcu ama Fenerbahçe’de oynayabilir mi? ‘’ diye düşünmüştüm. Fakat Holmen kafalardaki bütün soru işaretlerini dağıttı.

Gerçekten de Holmen, çok koştu. Hem hücumda, hem de savunmada takıma yardım etti. Aynı şekilde Meireles de Sivasspor karşısında iyi futbol oynadı.

Emenike, kanat oyuncusu olmamasına rağmen iyi işler yaptı. Kuyt ve Webo da oyunda aktif olarak yer aldılar. Gerçekten de Sow’un bu performansıyla bu üçlü içerisinde kendine yer bulması zor gözüküyor.

Sivasspor, çok kötü oynadı. İlk golde top hakeme çarpıp Fenerbahçe atağına dönüştü ve gol oldu. Ancak bu pozisyonda sadece hakemi suçlamak yanlış olur. Çünkü hakeme çarpan top önce Sivassporlu futbolcuya geldi. O futbolcu topu kontrol edemedi ve top Emenike’ye geldi ve devamında da gol oldu.

Sivasspor, göstere göstere kanatlardan gelen Fenerbahçe’ye karşı önlem almadı ve birbirine benzer golleri ardı ardına yedi. Esasen, Sivasspor’un kelimenin tam anlamıyla rezalet diye nitelendirebileceğimiz oyunu da Fenerbahçe’nin işini kolaylaştırmış oldu.

Buna rağmen Sivasspor ikinci yarıda iki gol buldu. İşte Fenerbahçe’nin bu konuyu ciddi bir şekilde düşünmesi gerekiyor.

Fenerbahçe’yi hareketli günler bekliyor. Kongre sürecinde, özellikle sonlara doğru ciddi bir hareketlilik olacaktır. Futbolda ise yedek kalan yıldızların olumsuzluk çıkarmaları takımı da olumsuz etkileyebilir. Sonuçları hep beraber izleyeceğiz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..