Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Zulüm Gibi Maç

Zulüm Gibi Maç
 

 

İşin gerçeği başlığı çoğul atmam gerekiyordu. Çünkü Fenerbahçeliler için sadece rövanş maçı değil, ilk maç da zulüm gibiydi. Özellikle bu maçta skor 1-0 olduktan sonra karşılaşma iyice zulüm havasına girdi.

Fenerbahçe için 3-0’ın rövanşında umut zaten yok denecek kadar azdı. Var olan umut da Fenerbahçe’den değil, futbolun doğasından kaynaklanıyordu.

Ersun Yanal, Caner örneğinde olduğu gibi kanat beklerini de hücuma daha çok katkı verecek isimlerden seçmişti. Selçuk da, hücum oynayacak bir takımın ortadaki güvencesi olarak görülmüştü. Bu tercihle de Alper yedek bırakılmıştı.

Esasen Fenerbahçe, maça çok da kötü başlamadı. 12.dakikada müthiş bir gol kaçırdılar. Ama Arsenal orta sahasını yıkamadılar ve 25.dakikada yedikleri golle de iyice gardlarını düşürdüler.

25.dakikadan sonrası Fenerbahçeli futbolcular için de, taraftarlar için de eziyetti. Arsenal ise açık söylemek gerekirse nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. Londra temsilcisi sakin oynayarak, topa daha çok sahip olarak ve maalesef kendini çok sıkmadan maçı tamamladı. Fenerbahçe’ de maçın adamının kaleci Volkan olması da bu durumu kanıtlıyor.

Fenerbahçe’de çok ciddi sorunlar var. Daha da kötüsü bu sorunlar çözülecek gibi gözükmüyor. Yani Fenerbahçe ilerisi için de umut vermiyor. Sarı- lacivertliler Türkiye’de Süper Kupa’yı ve ligin ilk maçını kaybettiler. Kazandıkları Eskişehir maçında da iyi değildiler. İki Arsenal maçında da beş gol yediler ve gol atamadılar. Futbolcularda bitkin bir görüntü var. Psikolojik olarak da, fizik olarak da hazır olmadıkları çok belli.

Takımda Aykut Kocaman sonrası büyük bir çöküş var. Ersun Yanal, camia tarafından çok da kabul edilmişe benzemiyor. İşin gerçeği Aziz Yıldırım da Ersun Yanal’ı UEFA’daki ceza nedeniyle getirdi. Yani ülke içinde bir yıl idare etmek amacındaydı. Fakat Fenerbahçe ülke içinde de umut vermiyor.

Maçın ertesi günü CAS kararının açıklanacak olması da futbolcuları olumsuz etkilemiştir. Ama başarısızlığı sadece buna bağlamak da doğru değil.

Özetle Fenerbahçe için işler hiç de iyi gitmiyor. Fenerbahçe’nin kurtuluşu, futbolcu ve teknik adam değişikliğinden daha büyük bir değişime, yani Başkan, yönetim ve zihniyet değişimine bağlı gözüküyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..