Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Akhisar'da "altın vuruşu"

Fenerbahçe'nin Akhisar'da "altın vuruşu"
 

Fenerbahçe'nin altın vuruşu ve hayata dönüş


Fenerbahçe'de öyle bir hava oluştu ki sanki her maça hayatî bir mesele gözüyle bakılıyor.Sanki bu maçı Akhisar alsa ya da berabere bitse "felaket" olacak.

Her neyse,felaket guruları,Aykut hoca ve Aziz başkan düşmanları,Alex küskünleri,bilimum antiFB camiasının dilekleri ertelendi.Fenerbahçe en çok eleştirilen iki adamı ile,Selçuk ve Kuyt'ın altın vuruşu ile 3 puanı aldı,hayata döndü.

Rakip de "hayata dönüş oparasyonu" için biçilmiş kaftandı aslında.Gücü oranında oynadı Akhisar ama o kadar.Golü bulmalarına rağmen skoru koruyacak dirençleri hâlâ yok.

Maçın Adamı:Dirk Kuyt;Hem attı,hem de attırdı.Skora direk katkısı kadar oyun içindeki davranışları,isteği,direnci ve aklıyla bence maçın adamı olmayı haketti.

Maçın yakışmayanı:Bülent Yıldırım;Akhisar'ın golü hem faul hem de ofsayt.Yardımcı ofsaytı kaçırdı diyelim,faulü nasıl kaçırdı anlayamadım.Bülent Yıldırım'a yakışmadı.

Maçın kırılma anı:GG'ün geri pası;eğer gol olsa kem kendini hem Volkan'ı hem de Fenerbahçe'yi ateşe atacaktı.Akhisar  2-2 yi bulsa maç nereye giderdi kimbilir?Gökhan Gönül'ün bu vurdumduymazlığı beni deli ediyor.

Maçın pozisyonu:Kuyt'ın golü;en büyük özelliği duran toptan gol bulma olan Fenerbahçe'de Baroni'nin ortasında Kuyt'ın boş bırakılması ve topun kaleci dahil 4 Akhisar'lı arasında dolaşarak gol olması maçın pozisyonu olmayı hakediyor.

Maçın hayalkırıklığı:Tek kelime ile Bekir.Serdar ile uyumsuzluğu devam ediyor.İyi kademe yapamıyor.Nerdeyse yarı boyundaki Mustafa Aşan'a çevresinde kimse yokken 70.dakikada kafa vurduruyor.Hamleleri ve zamanlaması iyi değil.Mutlaka toparlaması gerekiyor.

Maçın beklentisi:Mehmet Topal'ın yerine Sezer Öztürk'ü soktu Aykut hoca.Bence bu pozisyonda Salih Uçan girmeliydi.Antalya maçından sonra Salih'e bu iyi gelebilirdi.Sanırım Aykut Hoca Salih yerine Sezer'i terapiye aldı.Sezer'de oyunda kaldığı 20 dakikada fena gözükmedi bu arada.

Maçın dersi:Yenilsende yensen de centilmenliği elden bırakma.Ama 2-1 öndeyken ama 2-1 gerideyken.Uğur'un sakatlığında ve yerine oyuncu girişinde topu ısrarla rakibe veren FB'li oyuncu Kuyt ve arkadaşlarına tebrikler.Yukarıda kaçırdığı pozisyon için eleştirdiğimiz Bülent Yıldırım fair play'e yakışan hareketlerinden dolayı Kuyt'ı oyun içindeyken tebrik etmesi de ders niteliğindeydi.

Bir sözümüz de sakatlıklar hakkında olsun.Rambo denilen ve BJK'da bir sezonda 50'nin üzerinde forma giyen Egemen başta olmak üzere ,kariyerinin en uzun sakatlığını yaşıyan Meireles ve Mehmet Topuz,Yobo ve diğerlerinin neden satlandığı ve neden sakatlıklarının uzun sürdüğü sorgulanması,varsa bir sorunun çözülmesi gerekli.Aksi takdirde Fenerbahçe mumdan gemilerle ateş denizinde yol almaya devam eder.

Formsuzlukları dip yapan GGönül,Caner,oyundan çıkarken ve kenarda "trip" yapan Stoch hayal kırıklığına devam ediyor.

Limasol maçı öncesi bir dolu eksikle ve içindeki İrlandalıları ile uğraşan Fenerbahçe biraz huzur ve moral buldu o kadar.Asıl moral ve huzur Limasol maçının sonucuna bakar.Bekleyip göreceğiz.

Ha,bir de şu Aykut Kocaman düşmanlarına da şunu söyleyeyim:"kafanıza Aykut kadar taş düşsün".Bir ara da nedenini yazarım.

 

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..