Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’nin Antep Keyfi

Fenerbahçe’nin Antep Keyfi
 

 

Fenerbahçe, ilk yarısında müthiş bir futbol oynadığı Gaziantepspor karşılaşmasından 3-1 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe maça çok hızlı başladı ve 14.dakikada da Emenike ile golü buldu. Ancak bu gol ofsayttı.

Golden sonra bir süre konuk Gaziantepspor topa sahip oldu. Ancak bu dönem çok kısa sürdü ve Fenerbahçe 39.dakikada Sow ile bir gol daha buldu.

Fenerbahçe, ikinci yarıya rölantiye başladı. Bunda Fenerbahçe orta alanındaki isimlerin yorgunluğu da etkili olmuş oldu.

Bülent Uygun, ikinci yarıya ilk yarıdaki gollerde başrol oynayan Şenol’u Binya ile değiştirerek başladı. Sonra da Orhan Gülle’yi çıkarıp Stalic’i oyuna aldı. Bu değişiklikler konuk takımı olumlu etkiledi. Özellikle Stalic, çok etkili oldu. Kanımca Bülent Uygun ilk on birde bu isimlerle başlamayarak hata etti.

Bu bölümde Gaziantepspor Traore ve Cenk Tosun ile iki net pozisyondan yararlanamadı. Ersun Yanal, orta sahada oyuncu değişikliğine gideceği yerde defansta değişikliğe giderek Mehmet Topuz’u Alves ile değiştirdi. Bundan kısa bir süre sonra da sağ beke geçen Bekir’in ayakkabısını bağlamak için saha kenarında olduğu bir anda Gaziantepspor golü buldu.

Bu golden sonra Ersun Yanal, Salih ve Webo’yu oyuna alarak doğru hamleler yaptı ve 2-1’den sonra çöküntü yaşamadı, 85.dakikada da Salih’in müthiş hareketlerle getirdiği topta Emenike Fenerbahçe’nin üçüncü golünü attı.

Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda çok etkiliydi. Sarı- lacivertliler rakiplerine çok önde bastılar. Geride Bekir ve Egemen kaldı, Mehmet Topal da onlara yakın oynadı. Böylece sanki üçlü defans gibi oynadılar. Mehmet Topuz ve Caner ise sürekli ileride oynadılar.

Gelgelelim ikinci yarıdaki oyun, verilen üç net pozisyon ve yenilen bir gol Fenerbahçe için uyarı niteliği taşıyor.

Maçın hakemi İlker Meral benim beğendiğim bir hakemdir. Ancak bu maçta hakemler bazı hatalar yaptılar. İlker Meral maçın başında Gaziantepsporlu’ları gereksiz faul düdükleriyle durdurdu. Emenike ile gelen ilk gol ofsayttı. İkinci yarıda ceza sahasında yakın pozisyonda Kuyt üzerine gelen topta kendini korumak için elle oynadı. Ancak hakem devam kararı verdi.

Fenerbahçe tribünlerinden bir bölümün maç öncesinde saygı duruşu sırasında yaptıkları hoş olmadı. Aynı şekilde maç sırasında Galatasaray’a edilen küfürler de tribünlere yakışmadı.

Fenerbahçe ilk yarıdaki oyunu ve tempoyu maçın daha geniş bir bölümüne yayarsa çok daha başarılı olacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..