Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin feda sezonu

 

İçinde bulunduğumuz sezonunda Beşiktaş mali olanaksızlıklar nedeniyle "feda" demek durumunda kaldı ancak geçen haftalar gösterdi ki bu yaklaşıma sahip olan sadece siyah beyazlılar değil zira bu sezon Fenerbahçe de feda bayrağını göndere çekmiş durumda.
 
Geçen sene yaşanan stres yüklü sezonun ardından yoluna Aykut Kocaman ile devam eden sarı lacivertliler bu sene, sezon başı planlamasını yapmakta başarılı olamadı. Hal böyle olunca önemli maliyetlerle takıma dahil edilen futbolcuların takıma katkısı sınırlı oldu. Daha sonra patlak veren Alex sorunu Brezilyalı oyuncunun takımdan gönderilmesi ile "bir şekilde" aşıldı ama bu kararı alırken hem Aykut Kocaman hem de Aziz Yıldırım önemli bir risk aldıklarının farkındaydı. 
 
İnişli çıkışlı geçilen ilk yarının ardından Aykut Kocaman bu yükü daha fazla taşıyamayacağını ifade ederek istifa müessesesine başvurdu ancak hem taraftarların, hem futbolcularının hem de başkanının bu yükü taşımakta ona yardım edeceklerini söylemeleri üzerine görevine geri döndü. 
 
Sezon başında hazırlanamayan sarı lacivertliler neredeyse ara transfer döneminin tamamını bir futbolcuyu tartışarak geçirdi, günün sonunda da Belhanda alınamadı. Fakat daha önce birçok defa şahit olduğumuz gibi transfer yasağına saatler kala tam üç futbolcuya imzalar attırılarak Fenerbahçe, dostlarına alışverişte gösterildi. Nitekim bu oyuncular takıma dahil olduklarında ligin ikinci yarısı çoktan başlamıştı ve üsütüne üstlük bu üç oyuncu da ilk haftalarında ilk on birde kendilerine yer buldu. Ne planlama ama!
 
Yeniler gelince eskilerden vazgeçmek gerekti ve piyango hemen hemen tüm maçlarda ve başarıyla oynayan Hasan Ali ve Mehmet Topal ikilisinin yanı sıra form düşüklükleri yaşayan Stoch ve Karasic'e vurdu. Bu dörtlünün değeri yaklaşık 25 milyon avro ve ne yeterlilik açısından Fenerbahçe kadrosu bu oyuncuları dışarıda bırakacak zengin ne de ekonomik açıdan Fenerbahçe Kulübü.  
 
Bugün gelinen noktada Fenerbahçe, transfere milyonlarca avro harcamasına karşın bunların karşılığı bir türlü alamayan; Aykut Kocaman'ın Bekir ve Cristian gibi iki yetersiz futbolcularda ısrarcı olmak, tek forvetle oynamak, Sow'a sol açıkta şans vermek gibi yanlışlığı defalarca kanıtlanan istekleri nedeniyle sahada devamlı çok kötü görünen; başkanının, o kendisi için adliye kapılarını aşındıran taraftarların kulübe verdikleri zararın matematiğini yapmaya varacak kadar gaflet emareleri gösterdiği bir takım görüntüsünde. Gerek sarı lacivertlilerin olanakları, gerek taraftar desteği gerekse STSL'nin bugünkü hali göz önüne alındığında sadece iyi bir planlama ve çalışma ile Fenerbahçe rahatlıkla başa güreşebilecekken bu sezon tercihlerin güzel futbol ve başarıdan ziyade Aziz Yıldırım'ın yanlış uygulamaları ve Aykut Kocaman'ın kötü gidişe rağmen takımın başında görülmesinden yana kullanılmasından dolayı bu sezonun Fenerbahçe için tek kelimelik bir özeti var o da feda!
 
can.nizamoglu@gmail.com
twitter:_acn_
 
 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..