Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin iflası

Fenerbahçe'nin iflası
 

Fotoğtaf, www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Kendilerine “ büyük “ denilen takımların bu sezon ligde ve kupada aldıkları sonuçlara artık şaşırmıyoruz. Nitekim Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. lig ekibi Yeni Malatyaspor’a 2- 1 yenilerek kupa defterini kapatması da aslında çoğu kimseyi şaşırtmadı. 

 

Yeni Malatyaspor bizim için yabancı bir takım değil. İzmir’imizin Göztepe takımı ile aynı ligde ve grupta oynuyorlar. Göztepe’miz ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 1- 0 yenmişti. Göztepe’mizin 37 puanla ilk yarıyı lider bitirdiği 2. Lig Beyaz Grup’ta Yeni Malatyaspor 22 puan ile 11. sırada yer aldı. 

 

Kadrosunda Göztepe’nin geçen yılki kadrosundan iki oyuncu da bulunduran Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi yenerek tarihine unutulmayacak bir sayfa açtırdı. 

 

Böylece Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa ligi ön elemelerinin ardından Türkiye Kupasından da elenmiş oldu. Ligde de liderin 9 puan gerisinde. 

 

Sarı- lacivertliler artık lige bakacaklar. Bu 9 puanlık fark kapanmaz mı? Elbette kapanabilir. Ama Fenerbahçe’nin futbolu bu konuda ümit vermiyor. 

 

Yeni Malatyaspor ile yapılan kupa mücadelesinde de bunu gördük. Takımın hazırlık kampından gelmiş bir hali var mıydı sizce? Hazırlık kampından gelip de böyle oynarsanız o zaman sorarlar adama doğal olarak sen kampta ne yaptın diye? 

 

Yeni Malatyaspor karşısında izlediğimiz Fenerbahçe’de ne doğru dürüst paslaşma vardı, ne kademe başarısı, ne de azim. 

 

Pozisyonlar buldu Fenerbahçe. Yeni Malatyaspor kalecisi devleşti o pozisyonlarda. Eğer o pozisyonlar gol olsaydı belki şimdi Fenerbahçe’nin zaferi konuşulacaktı, doğru. Ama yine de şu gerçek değişmeyecekti: Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor, çok hata yapıyor ve ilerisi için ümit vermiyor. 

 

Esasen son zamanlarda son vuruşları da artık iyi yapamıyor sarı- lacivertli oyuncular. Yeni Malatya maçında da, daha önceki maçlarda da bunu gördük. Büyük ümitlerle Fenerbahçe’ye gelen ve göz dolduran oyuncular bile artık eski hallerinde değiller. 

 

Şüphesiz Aykut Kocaman şapkasını önüne koyup düşünmeli. Gördüğümüz kadarıyla Fenerbahçe’nin büyük sorunları var. Üstelik bu sorunlar sadece saha içinden kaynaklanmıyor. 

 

Şimdi Fenerbahçe’nin bu moralle ve sorunlarla on günlük Antalya kampında nasıl bir ivme kazanacağı merak konusu. Ancak görülen Fenerbahçe’yi hareketli günlerin beklediği. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..