Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Salon Sporları
 

Fenerbahçe'nin kızları

Fenerbahçe'nin kızları
 

Voleybolda, futbolun içinde birden bire çıkıveren sürpriz hareketleri, yıldızların kendilerine has şovlarını göremezsiniz. Voleybolda ayrıca basketboldaki koş koş ve inanılmaz güç ve kondisyon gösterisi de yok gibidir. Belli bazı hareketler vardır. Bunlar iyi yapılırsa başarı gelir, yoksa yok…

Servis atılır, eğer iyi servis atarsanız rakip manşet almakta zorlanır ve iyi hücum edemez. Smaç vurulur ve de blok yapılır. Takımlar arasındaki güç farkını da, oyuncular arasındaki kalite farkını da bu özelliklerin uygulanmasındaki beceri ve başarılar belirler. İşte bu nedenle de voleybolun seyircisi bir futbol kadar, hatta bir basketbol kadar bile olamamıştır. Ama Fenerbahçe’nin kızlarını seyrettikten sonra ben sıkı bir voleybol seyircisi oldum.

***

Yukarıda saymış olduğum voleybolun gereklerini son derece başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Avrupa’nın en önemli kulüplerini, şampiyonluklara abone olmuş takımları kendi sahalarında adeta ezerek yenmeleri bir tarafa, yaptıkları işten öylesine büyük bir zevk alıyorlar ki, o keyif ister istemez seyirciye de ulaşıyor.

Televizyon başında da olsa onların maçlarını izlemek, her smaçta, ya da her blogta onlarla birlikte sevinmek bende tiryakilik olmaya başladı.

***

Sanırım bu harika takım spor sektörünün içinde olanlara, özellikle de kulüplerimizin yönetici ve teknik sorumlularına başarılı bir takım oluşturabilmek için yapılması gerekenler konusunda iyi bir örnek olur.

***

Bu işin içinde olanlar hemen sponsorluk konusunu ortaya atıp Acıbadem Hastanelerinin sponsor olmasıyla Fenerbahçe Acıbadem voleybol takımının başarıyı yakaladığını söyleyeceklerdir. Bu tespit elbette doğrudur. Ama günümüzde artık bütün branşlarda sponsorlar vardır. Ama iş sadece para vermekle olmuyor. Fenerbahçe’nin şansı Acıbadem kuruluşlarının sahibi olan sayın Mehmet Ali Aydınlar Beyefendidir. Kendisi spordan ve özellikle de voleyboldan geldiği için takım kurmada ve oyuncu seçiminde hata yapılmamıştır. Yani Acıbadem Fenerbahçe’ye hem mali, hem de danışmanlık anlamında sponsorluk yapmıştır.

***

Bu kızlardan çok şey bekliyorum. Umarım ve dilerim ki, ülkemizin çok istediği Avrupa’da şampiyonluk onlar tarafından getirilecektir.

 
Toplam blog
: 114
: 548
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

Emekli öğretmenim. Üç yıldır Söke Ekspres gazetesinde günlük yazılar yazıyorum. 2008 Yılında röpo..