Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’nin Zirve Ziyareti!

Fenerbahçe’nin Zirve Ziyareti!
 



Fenerbahçe,
ikinci yarıda farklı bir takım oldu. Farklı oluş, ilk yarıda oynadığı 6 maçı da üç puanla kapatması. İlk yarıda, özellikle geçen sezonun ikinci yarısının ilk maçlarında görülen “kayıp”ların yerini “kazanma”ların alması, bu farklığı daha bir anlamlı kılıyor.

Fenerbahçe
, geçen hafta da, maç fazlasıyla, zirvenin konuğuydu. Bilirsiniz, kısa süren konukluk, ziyaret, makbule geçer. Söz konusu futbol/maç olunca, “makbule geçme”, Trabzonspor içindir.

Fenerbahçe,
yine maç fazlasıyla zirveye oturdu. Bu oturuş, kalıcı olur mu olmaz mı, bunun yanıtı, bir başka deyişle “anahtar”ı Kayserispor’un elinde.

*****
Kasımpaşaspor'la oynamak, Lig’deki konumu nedeniyle, kolay olmasa gerek. Geçmişe baktığımızda Fenerbahçe’nin, küme düşen ya da son anda kurtulan takımlara verdiği puan/larla şampiyonluktan olduğunu görürüz. Bu bakımdan Kasımpaşaspor maçı zor bir maçtı.

Ancak Fenerbahçe, Lig’in ikinci yarısında farklı olduğu için, bu farklığı, Kasımpaşaspor karşısında sürdürmek isteyecekti.

Sürdürdü de...

Fenerbahçe, 2-0 öne geçince, maç, seyredilir oldu. Kasımpaşaspor, başka çare olmadığı için, gol aramaya başladı. Bu da, doğal olarak, Fenerbahçe’ye yeni fırsatlar yaratacaktı. Ancak Fenerbahçe, “averaj” gibi bir derdi olmadığından mı nedir, gol/ler atmak yerine, top gezdirmeyi yeğler bir hava içinde oynuyordu.

Kasımpaşaspor’un etkili atakları Volkan Demirel’de eridi. O Vollkan ki, durum 1-0 iken penaltı kurtardı.

*****

Fenerbahçe, maç fazlasıyla yine “liderlik koltuğu”nda.

Fenerbahçe, zirveye alışıyor mu, ısınıyor mu?

Alınan sonuçlara bakınca, sorunun iki bölümü de “Evet”i karşılar.

*****

Fenerbahçe 2 - 0 Kasımpaşa

STAT: FB Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER
: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Serhan Malkoç

FENERBAHÇE: Volkan - Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos - Mehmet Topuz, Selçuk (Dk. 88 Gökay), Emre (Dk. 73 Cristian), Dia (Dk. 68 Özer) - Alex, Niang

KASIMPAŞASPOR: Fırat - Özgür, Luiz Henrique, Robledo, Ergün Teber - Halil (Dk. 73 Şahin), Keller, Sancak (Dk. 59 Korhan), Dimitrov - Varela (Dk. 65 Gökhan Güleç), Azar

GOLLER: Dk. 32 Alex ve Dk. 55 Dia (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Yobo (Fenerbahçe) / Sancak (Kasımpaşa)

TURGUT ÇELİK/ Mersin


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..