Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Şampiyon Gibi

Fenerbahçe Şampiyon Gibi
 

 

Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybettikleri hafta evinde Kayseri Erciyesspor’u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ciddi bir avantaj yakaladı.

Maça konuk takım hızlı başladı ve aynı pozisyon içinde iki net fırsat yakaladı. Ardından Fenerbahçe oyunda dengeyi kurdu. Buna rağmen Erciyes gerçekten iyi mücadele ediyordu. Ancak Kuyt’un güzel golü Fenerbahçe’yi sıkıntıdan kurtardı.

Erciyesspor, ikinci yarıda penaltı golüyle skorda dengeyi sağladı ancak oyunu soğutamadı ve Fenerbahçe santranın hemen ertesinde Emenike ile tekrar öne geçti.

Kalan dakikalarda Erciyesspor’un açık oyunu tercih etmesi Fenerbahçe’nin çok pozisyona girmesine neden oldu. Ancak bu net pozisyonların hepsinde Erciyesspor kalecisi Gökhan başarılı oldu.

Ayrıntılara girersek, Fenerbahçeli futbolcular gerçekten iyi motive olmuşlardı. Ancak Erciyesspor’un dirençli çıkması planlarını bozdu ve ilk 33 dakika bir şaşkınlık yaşadılar. Kuyt’un golünden sonra ise daha güvenli oynadılar.

Erciyesspor ise ciddi bir değişim geçirdiğini gösterdi. Kayseri temsilcisi Fenerbahçe gibi bir deplasmanda gerçekten iyi oynadı. Attıkları beraberlik golünden sonra tecrübe eksikliği kendini gösterdi. Fakat genel anlamda konuşursak Erciyesspor’un ligde kalma yolundaki rakipleri endişe etseler iyi olur.

Fenerbahçe’de Sow pek çok pozisyondan yararlanamadı. Oldukça duygusal anlar yaşayan Sow gözyaşlarına hakim olamadı. Oyundan çıkarken sadece Fenerbahçeliler değil, Erciyessporlu futbolcular tarafından da teselli edilmesi futbolun özlediğimiz güzelliğini gözler önüne serdi.

Maç öncesi hakem Çağatay Şahan’ın maçı kaldıramayacağını düşünüyordum. Ancak Çağatay Çağan beni yanılttı. O kadar yanılttı ki, sahadaki en iyi isim hakemdi. Demek ki, istenirse oluyormuş. Ben Çağatay Şahan’ın pek çok eski maçını hatırlıyorum. Bu maçtaki performansı eski maçlarındakiyle kıyaslanamayacak kadar mükemmeldi. Bravo Çağatay Şahan. Eğer böyle giderse Türkiye yeni bir hakem kazanır.

Fenerbahçe bu galibiyetle ikinci Galatasaray ile puan farkını sekize çıkardı. Galatasaray’ın deplasman zafiyeti, Fenerbahçe’nin de coşkulu oyununu göz önünde bulundurunca sarı- lacivertlilerin şampiyonluğu elde ettiklerini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin bundan sonra şampiyonluğu kaybetmesi uzak bir ihtimal gibi gözüküyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..