Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe tekrar yedide yedi yapabilecek mi?

Fenerbahçe tekrar yedide yedi yapabilecek mi?
 

Fenerbahçe’ nin önünde birbirinden zor beş hafta ve yedi karşılaşma var. Ligde ve Avrupa Liginde zirvede olan takımın, bu yedi maçlık performansı ilk yarıyı nerede bitireceği değil, ikinci yarıya nasıl başlayacağı açısından önem taşıyor. Diğer bir ifadeyle, bu yedi maç sonundaki tablo, Fenerbahçe yönetiminin ikinci yarı izleyeceği stratejiyi belirleyecek. Fenerbahçe’ nin bu yedi haftada oynayacağı zorlu karşılaşmalara ilişkin fikstür şu şekilde:

Beşiktaş (D)

Kasımpaşa

Twente (D)

Eskişehirspor (D)

Ankaragücü

Sheriff

Trabzonspor (D)

Görüldüğü üzere, 4 deplasman, 3 iç saha maçı var. 4 deplasman maçının dördü de oldukça zorlu takımlar ile. Bunlar arasında belki de en rahat olanı Twente deplasmanı. Diğer üçü, belki de Türkiye’ nin en zor beş deplasmanı arasında.

Diğer taraftan iç sahadaki Kasımpaşaspor, Ankaragücü ve Sheriff maçları nispeten kolay rakiplerle oynanacak. Bunlar arasında en çok zorluk çıkartabilecek takım ise Sheriff.

Görüntü bu şekilde.

Peki ya gerçekte ne olabilir? Kanımca, Fenerbahçe’ nin en çok zorlanacağı karşılaşmalar Beşiktaş ve Eskişehirspor maçları. Bu karşılaşmalardan alınacak 1 puanın dahi son derece kıymetli olduğu düşüncesindeyim. Twente ve Sheriff maçlarından 4 puan, kalan maçlardan ise 3’ er puan alınması olası gözüküyor. Neticede Ankaragücü ve Trabzonspor sıkıntıda olan camialar. Umarız çabuk toparlarlar, ancak oynadıkları futbol pek de gelecek vaad etmiyor. Kasımpaşa ise Yılmaz Hoca ile biraz hareketlenmiş olsa da FB’ ye sürpriz yapabilecek güçte değil.

Yani Ligde 5 maçta minimum 11 puan; Avrupa Liginde ise 2 maçta minimum 4 puan toplanması mümkün. Bunun üstünde bir performans zaten mükemmel bir tabloya işaret eder. Peki, bunun altında bir performans sergilenir ise ne olur? Bu soruya pek çok farklı faktörü göz önünde bulundurarak cevap vermek gerekiyor. Galatasaray ve Beşiktaş’ ın bu dönemdeki performansları, kulüp içi muhalefetin şiddeti ve taraftarın tepkisine göre FB yönetimi bir strateji belirleyecektir. Ligde 5 maçta 11 puan ve Avrupa’ da 2 maçta 4 puan FB’ nin başarılı sayılması ve işlerin bir süre daha yolunda gitmesi için yeterli gözüküyor; ancak bu sınırın altında bir performans, hele de rakipler öne geçmiş ise, camiayı sıkıntıya sokabilir.

FB yönetimi böyle bir durumda tepkileri yatıştırmak ve taraftarı motive etmek için kadroyu kesinlikle takviye edecektir. Hem de oldukça ciddi bir revizyon gerçekleştirmek suretiyle. Guiza, Carlos ve Deivid yerine üç esaslı transfer yapılması gündeme gelebilecektir. Neden mi? Çünkü Başkan’ ın başarısızlığa kredisi yok. Verdiği sözler var ve taraftar bu sözlerin takipçisi. Öyle ya da böyle bu sezon şampiyonluk kupası Kadıköye’ e gelmez ise, taraftar bu kez bu durumu sineye çekmez. İzleyip, göreceğiz. Bu nedenle devre arasına kadarki performans, bu son dönemeç çok kritik. Sınırın üstüne çıkmayı başaran bir takımda ise ciddi bir revizyon söz konusu olmaz. Sakatlık, ceza veya Daum’ un israrları olur ise, yola bir iki takviye ile yola devam edilebilir. Doğrusu da budur. Başarılı takımın kimyası bozulmamalıdır (Guiza’ nın gönderilmesi hariç).

Peki FB bu virajda yedide yedi yapabilir mi? Yaparsa bu bir sürpriz olur mu? Bizce olmaz! Daha önce de yaptı. Neden bir kez daha yapmasın? Her şey Daum’ un kendisine ve takımına güvenmesinde bitiyor.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..